Print Options:

Gatzatuzko sorbetea

Yields10 ServingsTotal Time30 mins

Postre krematsu eta suabeenetako bat: mamizko sorbetea! Goza ezazu!

OSAGAIAK:
Sorbeterako:
 4 gatzatu
 500 ml esne-gain izozki
 300 ml Kaiku Km0 esne oso
Apaintzeko:
 2 arrautza-zuringo
 75 g azukre
 75 g intxaur
 20 g gurin
 3 koilarakada irin
 Kanela-hautsa
1

Sorbeterako: gatzatuak irabiatzeko ontzi batean jarri eta irabiagailu batekin irabiatuko ditugu.

2

Bol batean jarriko ditugu, esne-gain izozkia gehituko eta hagaxka batekin dena irabiatuko dugu. Gustukoen ditugun ontzietan botako dugu eta hotzean gordeko ditugu.

3

Apaintzeko: arrautza-zuringoak azukrearekin bat harrotuko ditugu. Beste ontzi batean, intxaurrak birrinduko ditugu eta irinarekin zein pomada puntuan dagoen gurinarekin nahastuko ditugu. Zuringoak gehituko ditugu mugimendu inguratzaileak eginez.

4

Orea zirkulu-forman zabalduko dugu labeko papera duen erretilu baten eta 170 ÂșC-tan laberatuko dugu 15 minutuz. Kanela-hautsa hautseztatuko dugu eta gainean erdibanatutako teilak jarriko ditugu.

Nutrition Facts

Servings 0