fbpx

 

 2 kanela-zotz
 1 Banilla-zorro
 Intxaur moskatua
 4 arrautza
 Azukrea
 80 ml brandy
Apaintzeko:
 Kanela-hautsa
Yields4 Servings
Total Time6 hrs 45 mins

 

TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Hori usain dezakezue? Kanela, banilla, intxaur moskatua... Horixe! Gabonen usaina! Eta urte amaiera ospatzeko eta brindis aparta izateko, Gabonetako pontxe hau proposatzen dizuegu 2022 hasi baino lehen.

 

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

 

1

Esnea eta esne-gain likidoa kazo batean isuri eta kanela-zotzak, banilla granoak eta intxaur moskatua gehituko ditugu. Berotuko dugu irabiatzeari utzi gabe eta irakitean sua amatatu eta estaliko dugu. 10 minutuz infusionatzen utziko dugu.

2

Gorringoak eta zuringoak banatuko ditugu. Bol batean, gorringoak irabiatuko ditugu azukrearekin kolore zurixka lortu arte. Esne eta esne-gain nahasketa iragaziko dugu eta pixkanaka-pixkanaka gorringoak gehituko ditugu, etengabe irakiten.

3

Nahasketa hori kazo batean isuriko dugu eta leuntasunez berotuko irakiteari utzi gabe, loditu arte. Sutik kenduko dugu irakin baino lehen. Brandya gehitu eta hozkailuan sartuko dugu 6 orduz gutxienez.

4

Kopetan edo pitxerretan isuriko dugu eta goiko aldea kanela-hautsarekin eta esne-gain harrotuarekin apainduko dugu.

Ingredients

 2 kanela-zotz
 1 Banilla-zorro
 Intxaur moskatua
 4 arrautza
 Azukrea
 80 ml brandy
Apaintzeko:
 Kanela-hautsa

Directions

1

Esnea eta esne-gain likidoa kazo batean isuri eta kanela-zotzak, banilla granoak eta intxaur moskatua gehituko ditugu. Berotuko dugu irabiatzeari utzi gabe eta irakitean sua amatatu eta estaliko dugu. 10 minutuz infusionatzen utziko dugu.

2

Gorringoak eta zuringoak banatuko ditugu. Bol batean, gorringoak irabiatuko ditugu azukrearekin kolore zurixka lortu arte. Esne eta esne-gain nahasketa iragaziko dugu eta pixkanaka-pixkanaka gorringoak gehituko ditugu, etengabe irakiten.

3

Nahasketa hori kazo batean isuriko dugu eta leuntasunez berotuko irakiteari utzi gabe, loditu arte. Sutik kenduko dugu irakin baino lehen. Brandya gehitu eta hozkailuan sartuko dugu 6 orduz gutxienez.

4

Kopetan edo pitxerretan isuriko dugu eta goiko aldea kanela-hautsarekin eta esne-gain harrotuarekin apainduko dugu.

Gabonetako pontxea