Gazta eguneko edozein unetan dugu gustuko: bazkarian, janaurreko gisa... baita postrerako ere! Gu bezalakoa bazara, ezin dituzu galdu Gaztazko eta azukrerik gabeko jogurtezko tartaleta hauek!
CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO
Oinarria egiteko: Ur beroarekin mahaspasak hidratatuko ditugu 10 minutuz, xukatuko ditugu eta bananarekin batera birrinduko ditugu. Dena oloarekin nahastuko dugu eta aurretik koipeztatuko moldeen oinarrian banatuko dugu.
Gazta krema egiteko: esnea lapikoan isuriko dugu, bainila-zorroa eta haziak gehitu eta kea jario arte berotuko dugu. Une horretan, sutik kendu eta 5 minutuz jalkitzen utziko dugu.
Beste bol batean, jogurtak gaztarekin irabiatuko ditugu hagaxka batekin eta bainilarekin usaingozatutako esnea gehituko dugu pixkanaka-pixkanaka. Nahasten jarraituko dugu krema homogeneoa lortu arte eta olo oinarriaren gainean isuriko dugu.
Apaintzeko: lapiko batean andere-mahatsak urarekin berotuko ditugu eta 10 minutuz kozinatuko dugu. Tartaletak apainduko ditugu eta pistatxo birrinduez hautseztatuko dugu.
Ingredients
Directions
Oinarria egiteko: Ur beroarekin mahaspasak hidratatuko ditugu 10 minutuz, xukatuko ditugu eta bananarekin batera birrinduko ditugu. Dena oloarekin nahastuko dugu eta aurretik koipeztatuko moldeen oinarrian banatuko dugu.
Gazta krema egiteko: esnea lapikoan isuriko dugu, bainila-zorroa eta haziak gehitu eta kea jario arte berotuko dugu. Une horretan, sutik kendu eta 5 minutuz jalkitzen utziko dugu.
Beste bol batean, jogurtak gaztarekin irabiatuko ditugu hagaxka batekin eta bainilarekin usaingozatutako esnea gehituko dugu pixkanaka-pixkanaka. Nahasten jarraituko dugu krema homogeneoa lortu arte eta olo oinarriaren gainean isuriko dugu.
Apaintzeko: lapiko batean andere-mahatsak urarekin berotuko ditugu eta 10 minutuz kozinatuko dugu. Tartaletak apainduko ditugu eta pistatxo birrinduez hautseztatuko dugu.