Print Options:

Txokolate-tarta

Yields1 ServingTotal Time4 hrs 30 mins

Txokolatezko tarta entzun dut? Hasteari hasiera emateko modurik hobea geure buruari kapritxotxo bat ematea delako, ez da hala?

OSAGAIAK:
Oinarria egiteko:
 150 g txokolatezko gaileta
 60 g Kaiku Km0 gurin
Txokolatezko moussea prestatzeko:
 5 gelatina-orri
 500 ml Kaiku Km0 harrotzeko esne-gaina
 5 jogurt greko txokolatearekin mini Kaiku Km0
 120 g azukre
Apaintzeko:
 150 g urtzeko txokolate
 60 g txokolate zuri
Materialak:
 18 cm-ko diametroa duen molde desmoldagarri borobila
1

Oinarria egiteko: gailetak birrindu, gurin urtuarekin nahastu eta nahastuko dugu. Labe-papera duen molde desmoldagarri borobil baten oinarrian jarriko ditugu.

2

Txokolatezko mousse-a prestatzeko: gelatina-orriak ur hotzarekin hidratatuko ditugu eta 200 ml esne-gain berotuko dugu. Bero dagoenean, gelatina-orri xukatuak disolbatuko ditugu bertan eta txokolatedun jogurtekin nahastuko ditugu. Geroko gordeko dugu.

3

Gainerako esne-gaina eta azukrea harrotuko ditugu eta aurreko nahasketara pixkanaka-pixkanaka gehituko ditugu mugimendu biribilak egiten. Nahasketa osoa gailetazko oinarriaren gainean jarri eta 4 bat orduz hoztuko dugu.

4

Apaintzeko: tarta moldetik atera eta gainazala txokolate urtuarekin estaliko dugu kontuz, oso bero egon ez dadila. Txokolate zurizko txirbilekin apainduko dugu birringailu batez lagunduta.