fbpx

Errutinara itzultzeko egunak aldats egiten zaizkigu beti. Oporren ondoren beti da gogorra goiz jaikitzea, lanera itzultzea… normaltasunera itzultzeak dakarren guztia. Horregatik guztiagatik, lehenengo egunetan otorduak antolatzea zaila benetan izan daiteke. Hori dela eta, Kaiku Km0tik bulegora eramateko moduko hiru errezeta gozo, osasuntsu eta apartak dakartzagu. Baten bat prestatzen animatuko?

 

Osoko arroz eta jogurtezko entsalada hau aukera aparta eta benetan freskoa da. Ziur izugarri gustatuko zaizula!

 

Entsalada prestatzeko arroza gatzatutako urean 30 minutuz egosi baino ez duzu. Ondoren, bahetu eta hozten utziko dugu. Arroza tuperraren oinarrian jarriko dugu.

 

Osoko arrozaren gainean, pipar zatituak eta tomate-kuboak gehituko ditugu. Kubotan moztutako Idiazabal gazta eta antxoa biribildu osoak ere gehituko ditugu. Amaitzeko, batavia zatiak jarriko ditugu eta entsalada geroko gordeko dugu.

 

Azkenik, jogurtezko ozpin-olioa prestatzeko bi jogurt natural irabiatu eta bol batean botako ditugu. Oliba-olioa, limoi-zukua eta gatza gehitu eta dena nahastuko dugu. Oliba-olioa beste tuper batean gorde eta arrozezko entsaladaz lagunduko dugu. Errezeta hobeto iraun dezan trikimailua da!

 

Bigarren aukera gisa plater biribilagoa eta gozoagoa proposatzen dizugu, Haragi-bolak, Erronkari gaztazko saltsan, bai itxura ona!

 

Haragi-bolak prestatzeko, bol batean haragi txikitua eta ogi gogor zatitua nahastuko ditugu. Esne osoa, arrautza, perrexil txikitua, gatza eta piperbeltz beltza ere gehituko ditugu.

 

Nahasketa oratuko dugu, ore homogeneoa lortu arte. Ondoren, bolatxoak egingo ditugu. Haragi-bolak irinetik pasatu, eta zartagin batean txigortuko ditugu, oliba-olioz. Paper xurgatzailea duen plater batean geroko gordeko ditugu.

 

Saltsa egiteko, gurina zartaginean jarriko dugu, gari-irina gehitu eta hagaxka batekin eragingo diogu. Esnea pixkanaka gehituko dugu eta loditu arte kozinatuko dugu, eragiteari utzi gabe.

 

Tarte hori igaro ondoren, Erronkari gazta gehituko dugu eta urtzen utziko dugu. Tuperrean isuriko dugu eta gordetako haragi-bolak gehituko ditugu. Gozo-gozoa!

 

 

Azkenik, garrantzitsua ere, errezeta “light”-ago bat proposatzen dizugu, urteko edozein momentura moldatu zaitezen. Sasoiko barazki-krema leuna.

 

Krema prestatzeko tipula eta porruak kubotan zatituko ditugu eta sueztituko ditugu lapiko batean gurinarekin batera. Kalabazin- eta arbi-zatiak gehituko ditugu eta 5 minutuz kozinatuko ditugu.

 

Barazki-zukua bota eta gatza eta piperra jarriko ditugu. Irakiten utzi eta 15 bat minutuz kozinatuko dugu.

 

Tarte hori igaro ondoren, dena irabiagailu-ontzian botako dugu, esne-gaina gehitu eta irabiatuko dugu krema lisoa eta homogeneoa lortu arte. Krema tuperrean gordeko dugu.

 

Nahi baduzu topping-ak ere gehitu ditzakezu. Bol batean, ogi biribila gurin urtuarekin, baratxuri-hautsa eta ekilore-pipitak gehituko ditugu. Hori guztia zartaginean txigortuko dugu eta kremaren apainduko dugu.

 

Espero dugu tuperrean eramateko errezeta hauek gustatu izana eta errutinara itzultzea pixka bat erraztu izana! Baten bat prestatzen animatuko? Kontaiguzu iruzkin batean zein izan duzun gustukoen!

 

Utzi iruzkina