fbpx

Banana-budina

By 6 abuztua, 2019 No Comments
OSAGAIAK:
 Kanela-txotx 1
 2 banana
 8 arrautza
 150 g azukre
 Karamelu likidoa
Tresnak:
 Budina egiteko molde handi bat
Yields8 Servings
Total Time2 hrs
TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Nork nahi du banana-budin honen zatitxo bat? Guztioi ezin dizuegu bidali, baina, bai, ordea, errezeta osoa bioren estekan utzi, etxean egin ahal dezazuen. Animatuko zarete ohiko postre hori etxean egitera eta gonbidatuak harritzera?

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Kanela-txotxa barruan dagoela, esnea berotuko dugu, irakiten hasi arte. Sutik kendu. 5 minutuan egosten utzi, eta kanela-txotxa kenduko dugu.

2

Bananak zuritu ondoren, zatitxotan moztu, eta irabiatzeko ontzi batean sartuko ditugu. Gero, esnea gehitu eta dena irabiatuko dugu, nahaste homogeneoa lortu arte.

3

Beste ontzi batean, arrautzak irabiatuko ditugu azukrearekin batera, eta lehenago irabiatu dugun nahasketa ere gehitzen hasiko gara, amaitu arte.

4

Budina egiteko moldearen oinarria karamelu likidoz estaliko dugu, eta bertan isuriko dugu nahaste osoa. Moldea labeko erretilu batean jarri, urez osatu, eta 190 ºC-ko tenperaturan laberatuko dugu, ordubete eta erdian. Gero, moldetik atera, hoztu eta zerbitzatuko dugu.

Ingredients

OSAGAIAK:
 Kanela-txotx 1
 2 banana
 8 arrautza
 150 g azukre
 Karamelu likidoa
Tresnak:
 Budina egiteko molde handi bat

Directions

1

Kanela-txotxa barruan dagoela, esnea berotuko dugu, irakiten hasi arte. Sutik kendu. 5 minutuan egosten utzi, eta kanela-txotxa kenduko dugu.

2

Bananak zuritu ondoren, zatitxotan moztu, eta irabiatzeko ontzi batean sartuko ditugu. Gero, esnea gehitu eta dena irabiatuko dugu, nahaste homogeneoa lortu arte.

3

Beste ontzi batean, arrautzak irabiatuko ditugu azukrearekin batera, eta lehenago irabiatu dugun nahasketa ere gehitzen hasiko gara, amaitu arte.

4

Budina egiteko moldearen oinarria karamelu likidoz estaliko dugu, eta bertan isuriko dugu nahaste osoa. Moldea labeko erretilu batean jarri, urez osatu, eta 190 ºC-ko tenperaturan laberatuko dugu, ordubete eta erdian. Gero, moldetik atera, hoztu eta zerbitzatuko dugu.

Banana-budina