Hilabete honetan, txokolatearekin zoratzen direnentzako errezeta bat daukagu. Txirikorda klasikoen
kakao zapore eta usain eztandak korapilatu egingo zaitu, zure ahotik desagertu bezain laster faltan
botako duzuna.
NOLA PRESTATU ERREZETA HAU URRATSEZ URRATS
Bexamela egiteko, zartagina tarteko suan jarriko dugu eta gurina urtuko dugu. Irina gehituko diogu eta ore homogeneoa lortu arte irabiatuko dugu.
Hagatxo batzuekin irabiatzeari utzi gabe, gutxinaka-gutxinaka esnea gehituz goaz pikorrak ekiditeko. Dena ondo nahasita dagoenean, gatza, piperbeltza eta intxaur moskatua gehituko dizkiogu nahierara.
Labeko erretilu batean, brokolia jarriko dugu oinarri gisa eta gainean bexamela botako diogu. Bexamelaren gainean gazta arraspatua jarriko diogu eta intxaur moskatu eta piperbeltz apur bat gehiago gehituko diogu. Azkenik, ogi birrindua hautseztatuko diogu.
Labean sartuko dugu 180ºC-tara 30-35 minutuz, gazta urtu eta ogi birrindua txigortu arte.
Ingredients
Directions
Bexamela egiteko, zartagina tarteko suan jarriko dugu eta gurina urtuko dugu. Irina gehituko diogu eta ore homogeneoa lortu arte irabiatuko dugu.
Hagatxo batzuekin irabiatzeari utzi gabe, gutxinaka-gutxinaka esnea gehituz goaz pikorrak ekiditeko. Dena ondo nahasita dagoenean, gatza, piperbeltza eta intxaur moskatua gehituko dizkiogu nahierara.
Labeko erretilu batean, brokolia jarriko dugu oinarri gisa eta gainean bexamela botako diogu. Bexamelaren gainean gazta arraspatua jarriko diogu eta intxaur moskatu eta piperbeltz apur bat gehiago gehituko diogu. Azkenik, ogi birrindua hautseztatuko diogu.
Labean sartuko dugu 180ºC-tara 30-35 minutuz, gazta urtu eta ogi birrindua txigortu arte.