fbpx
Surf en Euskal Herria

Surfa egiteko Euskal Herriko 11 hondartzarik onenak

By Ingurua, Lifestyle, Orokorra No Comments
Surfa gustuko baduzu eta beti olatu onenen bila bazabiltza, Euskal Herria zure lekurik aproposena da. Bere kostalde basati eta malkartsuarekin, Gipuzkoa, Iparralde eta Bizkaian zehar, Europa osoko hondartzarik eder eta zirraragarrienetako batzuk aurkitzen dira. Urrezko harea, kala harritsuak, olatu errazak hasten ari diren pertsonentzat eta olatu indartsuak profesionalenentzat. Hau guztia (eta gehiago) Euskal Herrian aurkituko...
Irakurri gehiago
Leche entera Minibrick Rey León

Zergatik da garrantzitsua haurrek esnea edatea?

By Ingurua, Lifestyle, Orokorra No Comments
Haurtzaroko elikadura erabakigarria da txikienen garapenerako eta ongizaterako. Funtsezko elikagaien artean, esneak leku garrantzitsua du nutrizio-balioagatik eta onura ugariengatik. Kaiku KM0n, nutrizio osasungarri eta arduratsuaren alde egiten dugu beti.   Horregatik, Lehoi Erregearen minibrick berriak Kaiku KM0ren esne osokoak dira, eta haren beharrak asetzeko aukera ezin hobea. Gainera, etxetik kanpo edateko formatu erosoan!  Ezagutu behar dituzun...
Irakurri gehiago

Euskal Kostaldeko Museoak: Kulturaren eta tradizioaren arteko topaketa

By Ingurua, Lifestyle, Orokorra No Comments
Gure kostaldeko basterrek ezkutatzen dituzten istorio harrigarriak ezagutu nahi dituzu? Euskal kostaldeko museoak gure kultura-ondarearen zaindari bikainak dira. Kostaldeko herri bitxien ikur, Bizkaitik hasi eta Nafarroaraino, espazio hauek gure lurraren nortasun eta ondareari leiho ezin hobeak dira. Museo hauek suposatzen duten ekarpen kultural handiari esker, arte, historia eta tradizioko bilduma baliotsuak gordetzeaz gain, hezkuntza eta...
Irakurri gehiago

Gozatu udaz esneki freskoekin: hidratazioa eta osasuna zurrupada bakoitzean

By Lifestyle No Comments
Uda hemen daukagu jada eta berarekin egun eguzkitsuak datoz, tenperatura altuekin eta aire zabaleko jarduerekin. Beroa nekagarria izan daiteke, beraz, ezinbestekoa da hidratazio on batekin mantentzea ahalik eta gehien gozatzeko. Denok dakigun bezala, ura funtsezkoa da hidratazio egokia mantentzeko, baina ez dugu ahaztu behar esneki freskoek udan gure ongizatean izan dezaketen garrantzia. Esneki freskoen kontsumoak...
Irakurri gehiago

Kaiku Baserria, leku paregabea

By Ingurua, Lifestyle, Orokorra No Comments
Kaiku Baserriak esne jasangarriaren ekoizpena du oinarri, ingurumena eta behien ongizatea ahalik eta gehien zainduz eta errespetatuz. Oiardon kokatuta dago, Araban, Altubeko ordainlekutik 7 kilometrora, eta bisitatu egin daiteke aldez aurretik erreserba bat eginez gure webgunearen bitartez. Gure baserri familiarrean, Kaikuko abeltzaintza-familiek egiten duten lan garrantzitsua ezagutu eta ikasi ahal izango duzu, belaunaldiz belaunaldi abeltzaintzan...
Irakurri gehiago

Baserriak Euskal Herrian: Historia, Kultura eta Jasangarritasuna

By Ingurua, Lifestyle No Comments
Euskal Herrian, Baserriak landa eremuko bizitzaren zati oso garratzitsu bat izan dira mendeetan zehar. Baserriak etxea, aletegia eta belaunaldiz belaunaldi igaro diren laborantza-lurrak dira. Baserriak euskal nortasun kulturalaren zati garrantzitsu bat dira, eta familia-bilerak eta tradizioa, naturarekiko errespetua, artisau-lana, ingurunearekiko bizikidetza eta familiaren, animalien eta lurraren arteko bizikidetza batzen dituzte. Historikoki, baserriak euskal landa-ekonomiaren ezinbesteko...
Irakurri gehiago

Sagardotegi denboraldia hasi da!

By Orokorra No Comments
Kuadrillek gustukoen duten urteko sasoietako bat heldu da. Sagardotegi denboraldia hasi da. Nori ez zaio gustatzen lagunekin txuletoi bat partekatzea? Gaur sagardotegi sasoiaren sekretu batzuk kontatuko dizkizuegu txotx egiteko prest egon zaitezten. Sasoi hau oso berezia da Euskal Herriko ostalarientzat, kupelak irekitzeko garaia da eta! Denboraldi honetako protagonistak honako hauek dira: bakailao tortilla, txuletoia, gazta...
Irakurri gehiago

Zein da Danborradaren jatorria?

By Orokorra No Comments
Heldu da donostiarrentzako urteko egunik garrantzitsuena. Heldu da urketari jantziari hautsa kendu eta upelak eta sukaldari-txanoa ateratzeko eguna. Urtarrilaren 20a egun handia da Gipuzkoako hiriburuan: kaleak sukaldariz eta soldaduz betetzen dira, upel eta danborrekin, besteak beste, Fernando Sarrieguik konposatutako piezak jotzen dituztenak. Baina, badakizue tradizio hori nola hasi zen? Kontatuko dizuegu!   Tradizio hori okupazio...
Irakurri gehiago