fbpx
OSAGAIAK:
Oinarria prestatzeko:
 150 g irin
 75 g gurin
 1 arrautza
 50 g azukre
 Gatza
Limoi-krema:
 500 ml Kaiku Km0 esne osoa
 2 arrautza-gorringo
 30 g arto-irin fin
 80 g azukre
 1 limoi
Merengea:
 2 arrautza-zuringo
 70 g azukre
 35 ml ur
Tresnak:
 Metalezko molde zirkularra
 Tartaletak egiteko moldeak
 Pastelgintzako mahuka
Yields4 Servings
Total Time1 hr 10 mins
TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Bete-betean! Bete-betan harrapatu gaituzte Limoizko Tartaleta hauen errezeta erraza egiten. Eta zuk, ahaleginduko al zara?

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Oinarria: Irinezko sumendi txiki bat egingo dugu. Barruan gurin-dadoak, arrautza, azukrea eta gatza botako ditugu. Dena batera nahastuko dugu, nahaste homogeneoa lortu arte.

2

Limoi-krema: Esnea bereizita berotuko dugu. Beste katilu batean arrautza-gorringoak, arto-irin fina, azukrea, limoi-zukua eta limoi-birrindura nahastuko ditugu. Esnea duen katilura nahastea botako dugu, eta, loditu arte, berotu egingo dugu, denari eragin bitartean.

3

Tartaletak osatzen hasiko gara: orea luzatu, molde zirkular batez moztu eta ore-zatiak tartaleta-moldeen artean banatuko ditugu. Tartaleta-moldeak aurrez koipeztatu behar izan ditugu. Orea moldeetan jarri eta gero, limoi-kremaz beteko dugu, eta 30 minutuan laberatuko dugu. Labea 180 ºC-ko tenperaturan jarri behar dugu.

4

Merengea: Ura eta azukrea berotuko ditugu, karamelu-testura lortu arte. Bien bitartean, arrautza-zuringoak irabiatuko ditugu. Almibarra hari-itxuraz nahastuko dugu arrautza-zuringoekin, eta dena elur-punturaino irabiatuko dugu. Ondoren, pastelgintzako mahuka bat erabiliz, tartaleten gainean hedatuko dugu.

Ingredients

OSAGAIAK:
Oinarria prestatzeko:
 150 g irin
 75 g gurin
 1 arrautza
 50 g azukre
 Gatza
Limoi-krema:
 500 ml Kaiku Km0 esne osoa
 2 arrautza-gorringo
 30 g arto-irin fin
 80 g azukre
 1 limoi
Merengea:
 2 arrautza-zuringo
 70 g azukre
 35 ml ur
Tresnak:
 Metalezko molde zirkularra
 Tartaletak egiteko moldeak
 Pastelgintzako mahuka

Directions

1

Oinarria: Irinezko sumendi txiki bat egingo dugu. Barruan gurin-dadoak, arrautza, azukrea eta gatza botako ditugu. Dena batera nahastuko dugu, nahaste homogeneoa lortu arte.

2

Limoi-krema: Esnea bereizita berotuko dugu. Beste katilu batean arrautza-gorringoak, arto-irin fina, azukrea, limoi-zukua eta limoi-birrindura nahastuko ditugu. Esnea duen katilura nahastea botako dugu, eta, loditu arte, berotu egingo dugu, denari eragin bitartean.

3

Tartaletak osatzen hasiko gara: orea luzatu, molde zirkular batez moztu eta ore-zatiak tartaleta-moldeen artean banatuko ditugu. Tartaleta-moldeak aurrez koipeztatu behar izan ditugu. Orea moldeetan jarri eta gero, limoi-kremaz beteko dugu, eta 30 minutuan laberatuko dugu. Labea 180 ºC-ko tenperaturan jarri behar dugu.

4

Merengea: Ura eta azukrea berotuko ditugu, karamelu-testura lortu arte. Bien bitartean, arrautza-zuringoak irabiatuko ditugu. Almibarra hari-itxuraz nahastuko dugu arrautza-zuringoekin, eta dena elur-punturaino irabiatuko dugu. Ondoren, pastelgintzako mahuka bat erabiliz, tartaleten gainean hedatuko dugu.

Limoi-tartaletak