fbpx
 800 g oilasko errea (ustiapen produktua)
 40 g gari-irin
 2 azenario
 1 tipula
 2 apio adar
 80 g ilar
 100 ml oilasko salda
 1 hostore xafla
 1 arrautza
 Ezkai
 Baratxuri hautsa
 Gatza
Yields4 Servings
Total Time50 mins
TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Pastelak gozoak soilik izan zitezkeela uste zenuten? Baita zera ere! Kaikun ere oso gazi zaleak gara! Horregatik oilasko eta barazki pastel zoragarri hau prestatu dugu. Gainera, aukera bikaina da soberan geratu den oilaskoarekin zer egin ez dakizun egun horietarako… Guk ia usaindu dezakegu… ñam!

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Barazki freskoak zatitzen ditugu dado txikietan eta sueztitzen ditugu lapiko batean oliba virgen extra olioarekin. Irina gehitzen dugu eta sukaldatzen utzi. Gutxinaka esnea gehitzen dugu irabiatzeari utzi gabe eta loditu arte nahasten dugu.

2

Bechamela hariak ateratako oilasko erreari eta ilarrei gehitzen diogu eta gatzaz, baratxuria hautsaz eta ezkaiaz ontzen dugu. Sutik ateratzen dugu eta hozten utzi.

3

Hostore masa zabaltzen dugu eta ore-moztekoaren laguntzarekin, gure labe ontziaren goi aldea estaliko duten borobil batzuk mozten ditugu.

4

Ontziak oilasko bechamel eta barazkiekin betetzen ditugu. Hostore diskoarekin estaltzen dugu sardexka batekin presioa eginez. Amaitzeko, arrautza irabiatuz margotzen dugu eta labean 180 gradutara 25 minutu uzten dugu.

Ingredients

 800 g oilasko errea (ustiapen produktua)
 40 g gari-irin
 2 azenario
 1 tipula
 2 apio adar
 80 g ilar
 100 ml oilasko salda
 1 hostore xafla
 1 arrautza
 Ezkai
 Baratxuri hautsa
 Gatza

Directions

1

Barazki freskoak zatitzen ditugu dado txikietan eta sueztitzen ditugu lapiko batean oliba virgen extra olioarekin. Irina gehitzen dugu eta sukaldatzen utzi. Gutxinaka esnea gehitzen dugu irabiatzeari utzi gabe eta loditu arte nahasten dugu.

2

Bechamela hariak ateratako oilasko erreari eta ilarrei gehitzen diogu eta gatzaz, baratxuria hautsaz eta ezkaiaz ontzen dugu. Sutik ateratzen dugu eta hozten utzi.

3

Hostore masa zabaltzen dugu eta ore-moztekoaren laguntzarekin, gure labe ontziaren goi aldea estaliko duten borobil batzuk mozten ditugu.

4

Ontziak oilasko bechamel eta barazkiekin betetzen ditugu. Hostore diskoarekin estaltzen dugu sardexka batekin presioa eginez. Amaitzeko, arrautza irabiatuz margotzen dugu eta labean 180 gradutara 25 minutu uzten dugu.

Oilasko eta barazki pastel txikia