Ogi txigortu frantsesak aspalditik europar gastronomian egon den plater horietariko bat da! Plater zoragarri bat da eta frutarekin nahastuz gero orekatua ere bai. Esnekiak, arrautzak, frutak eta zerealak, dena batera! Zer gehiago eska daiteke?
CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO
Arrautzak azukrea, gatza eta kanelarekin irabiatzen ditugu ontzi handi batean. Esnea gehitzen diogu eta erretilu batean nahastutakoa jarriko dugu.
Ogi xerrak bi aldeetatik bustitzen ditugu eta zartagin batean txigortzen ditugu gurinarekin. Gerorako gordetzen dugu.
Bananak zuritzen ditugu eta xerra moduan mozten ditugu, mertxika ere mozten dugu eta hezurra kentzen diogu.
Zatitutako fruta eta ahabiak txigortutako ogiaren gainean jartzen dugu eta ezti pixka batekin bukatzen dugu.
Ingredients
Directions
Arrautzak azukrea, gatza eta kanelarekin irabiatzen ditugu ontzi handi batean. Esnea gehitzen diogu eta erretilu batean nahastutakoa jarriko dugu.
Ogi xerrak bi aldeetatik bustitzen ditugu eta zartagin batean txigortzen ditugu gurinarekin. Gerorako gordetzen dugu.
Bananak zuritzen ditugu eta xerra moduan mozten ditugu, mertxika ere mozten dugu eta hezurra kentzen diogu.
Zatitutako fruta eta ahabiak txigortutako ogiaren gainean jartzen dugu eta ezti pixka batekin bukatzen dugu.