fbpx
Betegarria prestatzeko:
Bola frijituak prestatzeko:
 Oliba-olioa
 1 baratxuri-ale
 300 g pikillo piper
 100 ml tomate birrindu
 Piper-beltza
 Intxaur moskatua
 Perrexila
 Gatza
 100 g irin
Bola frijituak prestatzeko:
 250 g arto-irin
 250 g garagardo
 Gatza
 Ekilore-olioa
Yields6 Servings
Total Time50 mins
TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Pintxoak eta bermuta lagunekin hartzea gustuko dutenentzat... errezeta hau zentzat da Guk ideia jarriko dugu eta zuek lagunak, zer deritzozue? Piper bola frijitu hauek ezin hobeak dira egun eguzkitsu hauek terrazan pasatzeko. Hozkailuan ezkutaturik ditugun piperrak ustiatzeko ideia bikaina. Errezeta erraza, sinplea eta gozo-gozoa. Norekin partekatuko duzu mokadu hau?

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Betegarria prestatzeko: Zartagin batean baratxuri xehatua olioarekin gorritu eta kubotan zatitutako piperrarekin batera eragingo dugu. Tomate birrindua, piper-beltza, intxaur moskatua, baratxuria, perrexila eta gatza gehituko ditugu. Multzoa sueztituko dugu.

2

Gurina lapiko batean urtu eta irin bahetua gehituko dugu. Apur bat gorritu eta pixkanaka-pixkanaka esnea gehituko dugu eragiteari utzi barik. Aurreko piper nahastea gehitu eta testura lodia lortu arte suan utziko dugu.

3

Bola frijituak prestatzeko: Bahetutako irina garagardoarekin irabiatu, gatza gehitu eta izozkailuan gordeko dugu 30 minutuz edo oso hotz egon arte.

4

Piper barrubetearekin bolak egin eta arrautza-irinaren nahastean bustiko ditugu. Azala guztiz gorritu arte olio beroan frijitu eta paper xurgatzailean jarriko ditugu.

Ingredients

Betegarria prestatzeko:
Bola frijituak prestatzeko:
 Oliba-olioa
 1 baratxuri-ale
 300 g pikillo piper
 100 ml tomate birrindu
 Piper-beltza
 Intxaur moskatua
 Perrexila
 Gatza
 100 g irin
Bola frijituak prestatzeko:
 250 g arto-irin
 250 g garagardo
 Gatza
 Ekilore-olioa

Directions

1

Betegarria prestatzeko: Zartagin batean baratxuri xehatua olioarekin gorritu eta kubotan zatitutako piperrarekin batera eragingo dugu. Tomate birrindua, piper-beltza, intxaur moskatua, baratxuria, perrexila eta gatza gehituko ditugu. Multzoa sueztituko dugu.

2

Gurina lapiko batean urtu eta irin bahetua gehituko dugu. Apur bat gorritu eta pixkanaka-pixkanaka esnea gehituko dugu eragiteari utzi barik. Aurreko piper nahastea gehitu eta testura lodia lortu arte suan utziko dugu.

3

Bola frijituak prestatzeko: Bahetutako irina garagardoarekin irabiatu, gatza gehitu eta izozkailuan gordeko dugu 30 minutuz edo oso hotz egon arte.

4

Piper barrubetearekin bolak egin eta arrautza-irinaren nahastean bustiko ditugu. Azala guztiz gorritu arte olio beroan frijitu eta paper xurgatzailean jarriko ditugu.

Piper bola frijituak