fbpx

 

 250 g legatz trontzo
 300 otarrainxka egosi (ustiapen-produktua)
 4 arrautza
 30 g tomate frijitu
 50 ml brandy
 Gatza
  Piper-beltza
Apaintzeko:
 200 ml ekilore-olio
 Gatza
 Lunpo arrabak
 8 otarrainxka egosi
Yields4 Servings
Total Time1 hr 30 mins

 

TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Gau honetan gertukoak harritzeko moduko errezetak pentsatzen? Aukera benetan gozoa eta erraza dakarzugu, hotz jaten dena! Horrela, ez zara mahaitik altxatu behar izango zerbitzatu ondoren... Izan behar dena izan dadin, disfrutatzeko gaua, Legatz eta otarrainxka pastel hotz honekin!

 

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

 

1

Legatz trontzoak lurringailu batean jarri eta lurrinean egosiko ditugu. Plater batera mugitu eta bi sardexkekin papurtuko ditugu, topatzen ditugun hezurrak kenduko ditugu.

2

Otarrainxkak zuritu eta bol sakon batean jarriko ditugu legatzarekin eta arrautzekin batera. Esne-gaina, tomate frijitua eta brandya isuriko ditugu. Gatzpipertuko eta birrinduko dugu.

3

Moldea oliba-olioarekin koipeztatu eta ogi birrinduaz estaliko dugu. Legatz nahasketa gehitu eta moldea azpil batean jarriko dugu, erdira arte urez beteko duguna. 180 ºC-tan labekatuko dugu 45 minutuz.

4

Pastela hozten utziko dugu eta hotz dagoenean moldetik aterako dugu. Goiko zatia maionesarekin estaliko dugu eta otarrainxka egosi eta zurituekin eta lunpo arrabekin apainduko dugu.

Ingredients

 250 g legatz trontzo
 300 otarrainxka egosi (ustiapen-produktua)
 4 arrautza
 30 g tomate frijitu
 50 ml brandy
 Gatza
  Piper-beltza
Apaintzeko:
 200 ml ekilore-olio
 Gatza
 Lunpo arrabak
 8 otarrainxka egosi

Directions

1

Legatz trontzoak lurringailu batean jarri eta lurrinean egosiko ditugu. Plater batera mugitu eta bi sardexkekin papurtuko ditugu, topatzen ditugun hezurrak kenduko ditugu.

2

Otarrainxkak zuritu eta bol sakon batean jarriko ditugu legatzarekin eta arrautzekin batera. Esne-gaina, tomate frijitua eta brandya isuriko ditugu. Gatzpipertuko eta birrinduko dugu.

3

Moldea oliba-olioarekin koipeztatu eta ogi birrinduaz estaliko dugu. Legatz nahasketa gehitu eta moldea azpil batean jarriko dugu, erdira arte urez beteko duguna. 180 ºC-tan labekatuko dugu 45 minutuz.

4

Pastela hozten utziko dugu eta hotz dagoenean moldetik aterako dugu. Goiko zatia maionesarekin estaliko dugu eta otarrainxka egosi eta zurituekin eta lunpo arrabekin apainduko dugu.

Legatz eta otarrainxka pastel hotza