Ba al dago zure lagunei etxeko terrazan janaurrekoa prestatzea baino ezer hoberik? Noski! Hori Km0 produktuekin egitea.
Gaur Kaiku Km0 esne osoarekin egindako saltsa braba eta, noski, Gasteizko patatak dakartzazuegu!
CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO
Patatak zuritu eta zati ertainetan moztuko ditugu. Urez beteriko katilu batean sartuko ditugu 5 minutuz. Lehortu eta kazola sakon batean ekilore-olioarekin melatuko ditugu su ertainera. Bigun daudenean, sua igo, doratu eta kurruskari egon arte frijituko ditugu. Paper xurgatzailea duen plater batean jarriko ditugu.
Saltsa braba prestatzeko: Lapiko batean tomate saltsa, kaiena, piperrauts goxoa, azukre beltza eta Jerez-ozpina gehituko ditugu. Su ertainean utziko ditugu 5 minutuz.
Baratxuri laktonesa prestatzeko: Ekilore-olioa irabiatzeko ontzi batean jarri eta esnea gehituko dugu. Baratxuria, limo erdiaren zukua eta gatza gehituko ditugu. Emultsionatu arte birrinduko ditugu.
Buztinezko kazola batean patatak jarri eta saltsa braba eta laktonesa koilarakada bat gehituko dugu. Tipulin xehatua hautseztatuko dugu.
Ingredients
Directions
Patatak zuritu eta zati ertainetan moztuko ditugu. Urez beteriko katilu batean sartuko ditugu 5 minutuz. Lehortu eta kazola sakon batean ekilore-olioarekin melatuko ditugu su ertainera. Bigun daudenean, sua igo, doratu eta kurruskari egon arte frijituko ditugu. Paper xurgatzailea duen plater batean jarriko ditugu.
Saltsa braba prestatzeko: Lapiko batean tomate saltsa, kaiena, piperrauts goxoa, azukre beltza eta Jerez-ozpina gehituko ditugu. Su ertainean utziko ditugu 5 minutuz.
Baratxuri laktonesa prestatzeko: Ekilore-olioa irabiatzeko ontzi batean jarri eta esnea gehituko dugu. Baratxuria, limo erdiaren zukua eta gatza gehituko ditugu. Emultsionatu arte birrinduko ditugu.
Buztinezko kazola batean patatak jarri eta saltsa braba eta laktonesa koilarakada bat gehituko dugu. Tipulin xehatua hautseztatuko dugu.