fbpx
OSAGAIAK:
 2 tipula gozo
 50 g Kaiku gurin
 60 g arto-irin
 350 ml Kaiku Km0 esne erdigaingabetu
 150 ml arrain-salda
 400 g arrain papurtu (ustiapen-produktua)Bakailaoa
 ½ limoi
 Intxaur moskatua
 Perrexil freskoa
 Gatza
 Piper-beltza
 50 g ogi birrindu
Yields4 Servings
Total Time40 mins
TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Plantxan, labean, saltsan... Arraina hartzeko milaka modu daude! Baina... gaur familia osoa harritzeko moduko ideia askoz originalagoa proposatzen dizugu, arrain gratinatuz osatutako platertxoak!

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Tipulak kubotxotan zatitu eta lapiko batera gehituko ditugu Kaiku gurinarekin batera. 5 minutuz kozinatuko dugu.

2

Irina gehitu eta hagaxka batekin irabiatuko dugu dena ondo nahastu arte. Pixkanaka-pixkanaka, Kaiku Km0 esne erdigaingabetua eta salda gehituko ditugu irabiatzeari utzi gabe.

3

Arrain papurtua, limoi-ura, intxaur moskatua eta perrexil txikitua gehituko ditugu. Gatzpipertuko eta dena irabiatuko dugu nahasketa homogeneoa lortu arte.

4

Nahasketa kazolatxotan isuriko dugu, ogi birrinduz estaliko dugu eta 200 ºC-tan gratinatuko dugu 15 bat minutuz edo gorritu arte. Perrexil freskoarekin apainduko dugu.

5

Errezeta honetarako lupia labean egitean edo bakailaoa tipularekin prestatu ondoren soberan izan genezakeen arraina izango litzateke ustiapen produktua. Bexamel batekin prestatzean, arrainaren zaporea aprobetxatuko dugu berriz kozinatzean testura oso lehorra lortu gabe.

Ingredients

OSAGAIAK:
 2 tipula gozo
 50 g Kaiku gurin
 60 g arto-irin
 350 ml Kaiku Km0 esne erdigaingabetu
 150 ml arrain-salda
 400 g arrain papurtu (ustiapen-produktua)Bakailaoa
 ½ limoi
 Intxaur moskatua
 Perrexil freskoa
 Gatza
 Piper-beltza
 50 g ogi birrindu

Directions

1

Tipulak kubotxotan zatitu eta lapiko batera gehituko ditugu Kaiku gurinarekin batera. 5 minutuz kozinatuko dugu.

2

Irina gehitu eta hagaxka batekin irabiatuko dugu dena ondo nahastu arte. Pixkanaka-pixkanaka, Kaiku Km0 esne erdigaingabetua eta salda gehituko ditugu irabiatzeari utzi gabe.

3

Arrain papurtua, limoi-ura, intxaur moskatua eta perrexil txikitua gehituko ditugu. Gatzpipertuko eta dena irabiatuko dugu nahasketa homogeneoa lortu arte.

4

Nahasketa kazolatxotan isuriko dugu, ogi birrinduz estaliko dugu eta 200 ºC-tan gratinatuko dugu 15 bat minutuz edo gorritu arte. Perrexil freskoarekin apainduko dugu.

5

Errezeta honetarako lupia labean egitean edo bakailaoa tipularekin prestatu ondoren soberan izan genezakeen arraina izango litzateke ustiapen produktua. Bexamel batekin prestatzean, arrainaren zaporea aprobetxatuko dugu berriz kozinatzean testura oso lehorra lortu gabe.

Arrainezko platertxo gratinatuak