fbpx
OSAGAIAK:
Nahasketa egiteko:
 40 g gurin
 70 g azukre
 2 arrautza
 70 g irin
Arroz-pastela egiteko:
 Hostopil-lamina 1, gurinarekin
 Gurina
Materialak:
 Flana egiteko moldeak
Yields12 Servings
Total Time50 mins
TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Bazenekin arroz-pastel ospetsuek ez daukatela arrozik? Disfrutatu errezeta zoragarri honetaz; oso-oso erraza prestatzen eta goxo-goxoa!

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Nahasketa egiteko. Gurina eta azukrea irabiatuko ditugu, pomada-puntuan, harik eta nahasketa homogeneo bat lortu arte.

2

Irabiatzen ari garen heinean, arrautzak gaineratuko ditugu, banan-banan; ondoren, irina gehitu eta berriro nahastuko dugu. Azkenik, esnea gaineratuko dugu, nahasketa osoa irabiatzen dugun bitartean, eta geroko utziko dugu.

3

Arroz-pastela egiteko. Hostopila ebakiko dugu, metalezko molde zirkular batekin (molde horrek flana egiteko moldeak baino diametro handiagoa izan behar du).

4

Flan-molde bakoitza gurin apur bat gehiagorekin igurtziko dugu; hostopila eta aurreko nahasketa ipini, eta labean sartuko dugu, 200 ºC-tan, 20 minutu inguruz.

Ingredients

OSAGAIAK:
Nahasketa egiteko:
 40 g gurin
 70 g azukre
 2 arrautza
 70 g irin
Arroz-pastela egiteko:
 Hostopil-lamina 1, gurinarekin
 Gurina
Materialak:
 Flana egiteko moldeak

Directions

1

Nahasketa egiteko. Gurina eta azukrea irabiatuko ditugu, pomada-puntuan, harik eta nahasketa homogeneo bat lortu arte.

2

Irabiatzen ari garen heinean, arrautzak gaineratuko ditugu, banan-banan; ondoren, irina gehitu eta berriro nahastuko dugu. Azkenik, esnea gaineratuko dugu, nahasketa osoa irabiatzen dugun bitartean, eta geroko utziko dugu.

3

Arroz-pastela egiteko. Hostopila ebakiko dugu, metalezko molde zirkular batekin (molde horrek flana egiteko moldeak baino diametro handiagoa izan behar du).

4

Flan-molde bakoitza gurin apur bat gehiagorekin igurtziko dugu; hostopila eta aurreko nahasketa ipini, eta labean sartuko dugu, 200 ºC-tan, 20 minutu inguruz.

Arroz Pastela
Hurrengo artikulua