fbpx
OSAGAIAK:
 1 batata
 150 g azukre beltz
 3 arrautza
 50 ml oliba-olio leun
 250 ml Kaiku Km0 Gurea esne
 250 g arto-irin
 1 zorro gozogintza-legamia
 1 Koilarakadatxo jengibre-hauts
 100 g hur
Yields4 Servings
Total Time50 mins
TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Gaur errezeta berezia eta benetan harroa dakarzugu. Batatazko eta hurrezko bizkotxo hau gustuko izango duzu benetan! Aukera osasuntsua eta goxoa postre edo gosari gisa hartzeko.

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Batata zuritu eta zatitxotan moztuko dugu, ondoren labekatzeko papera duen erretilu batean jarriko dugu. 190 ºC-tan labekatuko dugu 25 minutuz, birrindu eta geroko gordeko dugu.

2

Azukre beltza eta arrautzak harrotuko ditugu bolumena bikoiztu arte. Oliba-olioa eta Gurea esnea gehitu eta nahastuko dugu.

3

Irin nahasketa, gozogintza-legamia eta jengibre hautsa bahetuko ditugu nahasketan. Hurrak eta gordetako batata gehituko ditugu ere.

4

Berriro nahastuko dugu eta aurrez aurretik oliba-olioarekin koipeztatutako molde batean isuriko dugu nahasketa. 190 ºC-tan labekatuko dugu ordubete, hozten utzi eta moldetik aterako dugu.

Ingredients

OSAGAIAK:
 1 batata
 150 g azukre beltz
 3 arrautza
 50 ml oliba-olio leun
 250 ml Kaiku Km0 Gurea esne
 250 g arto-irin
 1 zorro gozogintza-legamia
 1 Koilarakadatxo jengibre-hauts
 100 g hur

Directions

1

Batata zuritu eta zatitxotan moztuko dugu, ondoren labekatzeko papera duen erretilu batean jarriko dugu. 190 ºC-tan labekatuko dugu 25 minutuz, birrindu eta geroko gordeko dugu.

2

Azukre beltza eta arrautzak harrotuko ditugu bolumena bikoiztu arte. Oliba-olioa eta Gurea esnea gehitu eta nahastuko dugu.

3

Irin nahasketa, gozogintza-legamia eta jengibre hautsa bahetuko ditugu nahasketan. Hurrak eta gordetako batata gehituko ditugu ere.

4

Berriro nahastuko dugu eta aurrez aurretik oliba-olioarekin koipeztatutako molde batean isuriko dugu nahasketa. 190 ºC-tan labekatuko dugu ordubete, hozten utzi eta moldetik aterako dugu.

Batatazko eta hurrezko bizkotxoa