fbpx

 

 400 g begizta (pasta)
 25 g arto-irin
 Baratxuri-hautsa
 Oregano lehorra
 Piperrauts gozoa
 Piperrauts mina
 Gatza
 Piper beltza
 200 g mozarella birrindu
 250 g oilasko kozinatu
 6 hirugihar xerra
 1 jalapeño piper fresko
Yields4 Servings

 

TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Osagaiak beldurrik gabe nahasten dituen plater nagusi batek beti du arrakasta!

Pasta, gazta eta oilaskoa, hutsezinekoa eta... di-da batean!

 

NOLA PRESTATU ERREZETA HAU URRATSEZ URRATS

 

1

Pasta al dente egosi, ura kendu eta geroko gordeko dugu.

2

Zartagin batean gurina urtu, irina gehitu eta homogeneizatu arte eragingo dugu. Suan jarriko dugu gorritu arte eta, eragiteari utzi barik, esne-gaina, esnea eta nahi beste espezia botako ditugu.

3

Su ertainean izango dugu irakin arte eta 5 minutuz eragingo dugu loditu arte. Gazta birrindua gehitu eta urtu arte nahastuko dugu.

4

Laberako erretilu batean pasta, oilasko kozinatu eta papurtua, hirugihar frijitua zati txikietan, jalapeño txikitua eta gazta saltsa jarriko ditugu. Eragin eta 200ºC-tan labekatuko dugu 5-10 minutuz.

Ingredients

 400 g begizta (pasta)
 25 g arto-irin
 Baratxuri-hautsa
 Oregano lehorra
 Piperrauts gozoa
 Piperrauts mina
 Gatza
 Piper beltza
 200 g mozarella birrindu
 250 g oilasko kozinatu
 6 hirugihar xerra
 1 jalapeño piper fresko

Directions

1

Pasta al dente egosi, ura kendu eta geroko gordeko dugu.

2

Zartagin batean gurina urtu, irina gehitu eta homogeneizatu arte eragingo dugu. Suan jarriko dugu gorritu arte eta, eragiteari utzi barik, esne-gaina, esnea eta nahi beste espezia botako ditugu.

3

Su ertainean izango dugu irakin arte eta 5 minutuz eragingo dugu loditu arte. Gazta birrindua gehitu eta urtu arte nahastuko dugu.

4

Laberako erretilu batean pasta, oilasko kozinatu eta papurtua, hirugihar frijitua zati txikietan, jalapeño txikitua eta gazta saltsa jarriko ditugu. Eragin eta 200ºC-tan labekatuko dugu 5-10 minutuz.

Begiztak gazta saltsarekin eta oilaskoarekin