fbpx
OSAGAIAK
Esne-opiltxoak egiteko:
 250 ml Kaiku Km0 esne erdigaingabetu.
 50 ml Kaiku gurin.
 20 g okintzako berantzagi.
 460 g gari-irin.
 50 g azukre
 Gatza
Apaintzeko:
 10 ml Kaiku Km0 esne erdigaingabetu.
 Azukrea
Yields8 Servings
Total Time2 hrs 40 mins
TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Nori gustatzen zaio esne-opil bigun eta egin berri bat? Altxatu eskua! ‍♂️ Inork esan diezaioke ezetz? Guri izugarri gustatzen baitzaigu! Paregabea da kakaozko krema bati laguntzeko edo gurin eta marmelada apur batekin. Anima zaitez etxean prestatzera, gure webgunean topatuko dituzun argibideei urratsez urrats jarraituz!

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Esne-opiltxoak egiteko: apur bat berotuko ditugu esnea eta gurin urtua ontzi batean, eta katilu zabal batean utziko dugu geroko. Berantzagi freskoa gaineratu, eta nahastu egingo dugu, harik eta disolbatu arte.

2

Gari-irina, azukrea eta gatza erantsiko ditugu, eta oratu egingo dugu, tolesak eginez, harik eta ore liso eta elastiko bat lortu arte. Masa pausatzen utziko dugu trapu batekin estalita, bola-forman, harik eta bolumena bikoiztu arte.

3

Denbora hori igaro ostean, orea zortzi zati berdinetan egingo dugu, eta bolak egingo ditugu haietako bakoitzarekin. Azpil batean ipiniko ditugu laberatzeko paperaren gainean, eta berriro ere pausatzen utziko dugu ordu erdi inguruz.

4

Apaintzeko: opiltxo bakoitza esne apur batekin margotuko dugu, eta gainazala apainduko dugu, esne eta azukrez egindako nahasketa lehor batekin. Labean sartuko dugu, 200 ºC-tan eta 17 minutuz, eta hozten utziko dugu ondoren.

Ingredients

OSAGAIAK
Esne-opiltxoak egiteko:
 250 ml Kaiku Km0 esne erdigaingabetu.
 50 ml Kaiku gurin.
 20 g okintzako berantzagi.
 460 g gari-irin.
 50 g azukre
 Gatza
Apaintzeko:
 10 ml Kaiku Km0 esne erdigaingabetu.
 Azukrea

Directions

1

Esne-opiltxoak egiteko: apur bat berotuko ditugu esnea eta gurin urtua ontzi batean, eta katilu zabal batean utziko dugu geroko. Berantzagi freskoa gaineratu, eta nahastu egingo dugu, harik eta disolbatu arte.

2

Gari-irina, azukrea eta gatza erantsiko ditugu, eta oratu egingo dugu, tolesak eginez, harik eta ore liso eta elastiko bat lortu arte. Masa pausatzen utziko dugu trapu batekin estalita, bola-forman, harik eta bolumena bikoiztu arte.

3

Denbora hori igaro ostean, orea zortzi zati berdinetan egingo dugu, eta bolak egingo ditugu haietako bakoitzarekin. Azpil batean ipiniko ditugu laberatzeko paperaren gainean, eta berriro ere pausatzen utziko dugu ordu erdi inguruz.

4

Apaintzeko: opiltxo bakoitza esne apur batekin margotuko dugu, eta gainazala apainduko dugu, esne eta azukrez egindako nahasketa lehor batekin. Labean sartuko dugu, 200 ºC-tan eta 17 minutuz, eta hozten utziko dugu ondoren.

Esne-opiltxoak