fbpx

 

Betegarrirako:
 400 g espinaka salteatu
 40 g pinazi
 300 g gaztanbera
 100 g gazta parmesano
 Gatza
 Piperbeltz beltza
 Baratxuri-hautsa
 8 Kaneloietarako pasta-xafla
Bexamelerako:
 50 g gari-irin
 Intxaur muskatua
 Gatza
 50 g tomate-saltsa
 Mozzarella birrindua
Yields4 Servings
Total Time40 mins

 

TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Nola aprobetxatu hozkailuan soberan dituzun espinaka horiek? Oso aukera erraza dakarkigu gaur, alferrik galdu gabe aprobetxatu ahal izan ditzazun!

 

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

 

1

Bol batean, espinaka salteatuak pinaziekin, gaztanberarekin eta gazta parmesano birrinduarekin nahastuko ditugu. Gatza, piperbeltz beltza eta baratxuri-hautsa erantsiko dizkiogu. Urez betetako eltze batean, pasta jarriko dugu, 8-10 minutuz irakiten utziz.

2

Xafla guztiak espinaka-betegarriarekin bete eta bildu egingo ditugu, kaneloiak egiteko. Laberako erretilu bat tomate-saltsarekin estaliko dugu, eta gainean kaneloiak jarriko ditugu. Ontzi batean gurina urtuko dugu, eta irina bota.

3

Zenbait minutuz berotuko dugu, nahasten dugun bitartean. Esnea gehituko dugu, pixkanaka, hagatxoekin nahasten dugun bitartean. Nahi dugun lodiera duenean, sutatik aterako dugu eta intxaur muskatua eta gatza gehituko dizkiogu.

4

Kaneloiak bexamelarekin eta mozzarella gaztarekin estaliko ditugu. Kaneloiak 200 °C -an gratinatuko ditugu 15 minutu inguruz.

Ingredients

Betegarrirako:
 400 g espinaka salteatu
 40 g pinazi
 300 g gaztanbera
 100 g gazta parmesano
 Gatza
 Piperbeltz beltza
 Baratxuri-hautsa
 8 Kaneloietarako pasta-xafla
Bexamelerako:
 50 g gari-irin
 Intxaur muskatua
 Gatza
 50 g tomate-saltsa
 Mozzarella birrindua

Directions

1

Bol batean, espinaka salteatuak pinaziekin, gaztanberarekin eta gazta parmesano birrinduarekin nahastuko ditugu. Gatza, piperbeltz beltza eta baratxuri-hautsa erantsiko dizkiogu. Urez betetako eltze batean, pasta jarriko dugu, 8-10 minutuz irakiten utziz.

2

Xafla guztiak espinaka-betegarriarekin bete eta bildu egingo ditugu, kaneloiak egiteko. Laberako erretilu bat tomate-saltsarekin estaliko dugu, eta gainean kaneloiak jarriko ditugu. Ontzi batean gurina urtuko dugu, eta irina bota.

3

Zenbait minutuz berotuko dugu, nahasten dugun bitartean. Esnea gehituko dugu, pixkanaka, hagatxoekin nahasten dugun bitartean. Nahi dugun lodiera duenean, sutatik aterako dugu eta intxaur muskatua eta gatza gehituko dizkiogu.

4

Kaneloiak bexamelarekin eta mozzarella gaztarekin estaliko ditugu. Kaneloiak 200 °C -an gratinatuko ditugu 15 minutu inguruz.

Espinaka eta gaztanberazko kaneloiak