fbpx
OSAGAIAK
Kremarako:
 525 ml Kaiku Km0 esne oso
 1 Kanela zotz
 2 Arrautza gorringo
 75 g Azukre
 38 g arto-irin fina
Orerako:
 173 g gurina pomada puntuan
 165 g azukre
 375 g Irin
 2 Arrautza Gorringo
 2 Arrautza
 4,50 g gozogintza-legamia
 3 g gatz
Materialak:
 Tartak egiteko molde biribila
Yields10 Servings
TweetSave
Rating

Asko gustatzen zaizu geure-geurea den postre hori, baina ez dakizu nola prestatu? Jarraitu pauso erraz hauek, eta bihur zaitez gozogintzako aditu errezeta goxo hauekin!

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Lehenik, krema prestatuko dugu: horretarako, esnea eta kanela egosten ditugun bitartean, gorringoak azukrearekin eta arto-irin finarekin bat nahasiko ditugu.

2

Esnea bero dagoenean, pixka bat botako dugu gorringoen gainean, nahasi eta nahasketa lehenengo burruntzalira sartuko dugu berriro. Loditu arte berotuko dugu, kanela zotza kendu eta nahasketa gordeko dugu.

3

Orea prestatzeko: gurina azukrearekin nahasiko dugu nahasketa homogeneoa lortu arte. Gorringoak eta arrautzak gehituko ditugu irabiatzen dugun bitartean eta, azkenik, irina, legamia eta gatza baheturik gehituko ditugu.

4

Moldea koipeztatu eta irineztatuko dugu, ore zati batekin estaliko dugu eta barrukoa kremarekin beteko dugu. Beste ore zati bat jarriko dugu gainean eta 180 ºCtan labekatuko dugu 30 minutuz.

Ingredients

OSAGAIAK
Kremarako:
 525 ml Kaiku Km0 esne oso
 1 Kanela zotz
 2 Arrautza gorringo
 75 g Azukre
 38 g arto-irin fina
Orerako:
 173 g gurina pomada puntuan
 165 g azukre
 375 g Irin
 2 Arrautza Gorringo
 2 Arrautza
 4,50 g gozogintza-legamia
 3 g gatz
Materialak:
 Tartak egiteko molde biribila

Directions

1

Lehenik, krema prestatuko dugu: horretarako, esnea eta kanela egosten ditugun bitartean, gorringoak azukrearekin eta arto-irin finarekin bat nahasiko ditugu.

2

Esnea bero dagoenean, pixka bat botako dugu gorringoen gainean, nahasi eta nahasketa lehenengo burruntzalira sartuko dugu berriro. Loditu arte berotuko dugu, kanela zotza kendu eta nahasketa gordeko dugu.

3

Orea prestatzeko: gurina azukrearekin nahasiko dugu nahasketa homogeneoa lortu arte. Gorringoak eta arrautzak gehituko ditugu irabiatzen dugun bitartean eta, azkenik, irina, legamia eta gatza baheturik gehituko ditugu.

4

Moldea koipeztatu eta irineztatuko dugu, ore zati batekin estaliko dugu eta barrukoa kremarekin beteko dugu. Beste ore zati bat jarriko dugu gainean eta 180 ºCtan labekatuko dugu 30 minutuz.

Euskal pastela