fbpx
OSAGAIAK
Kremarako:
 400 ml Gurea Kaiku Km0 esne
 3 gorringo
 40 g arto-irin fina
 150 g gaztainak almibarretan
Esne-gainerako:
 150 ml Kaiku esne-gain
Bizkotxorako:
 6 paperezko bizkotxo
 120 ml ur
 30 ml ron
 50 g azukre
Apaintzeko:
 Azukrea
Materialak:
 Sopletea
Yields8 Servings
Total Time1 hr 5 mins
TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Badakigu gaztaina erreen usain bereziaren mira duzula... Horregatik, gaur gaztainak goxua gisa ekarri dakarzkizugu! Animatu eta prestatu postre tradizional hau, ukitu berritzaile eta guzti!

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Kremarako: esnea kazolatxo batean berotuko dugu. Katilu batean, gorringoak eta arto-irina nahastuko ditugu. Gaztainak almibarretan birrinduta gehituko ditugu eta irabiatuko dugu.

2

Esnea bero dagoenean, aurreko nahasketara botako dugu eta dena nahastuko dugu. Berriro kazolatxoan botako dugu loditu arte eta irabiatzeari utzi gabe eta geroko gordeko dugu.

3

Esne-gaina eta bizkotxorako: Esne-gaina harrotuko dugu eta ontziaren oinarrian jarriko dugu, hozten geroko gordeko duguna. Bestalde, ura, rona eta azukrea berotuko ditugu almibarreko testura lortu arte.

4

Busti bizkotxoak almibarrean eta xukatu sareta gainean. Jarri esne gain gainean, estali gaztaina-kremarekin, hautseztatu azukrea eta erre sopletearen laguntzaz. Sopleterik ez badugu, karamelu likidoarekin ordezka dezakegu.

Ingredients

OSAGAIAK
Kremarako:
 400 ml Gurea Kaiku Km0 esne
 3 gorringo
 40 g arto-irin fina
 150 g gaztainak almibarretan
Esne-gainerako:
 150 ml Kaiku esne-gain
Bizkotxorako:
 6 paperezko bizkotxo
 120 ml ur
 30 ml ron
 50 g azukre
Apaintzeko:
 Azukrea
Materialak:
 Sopletea

Directions

1

Kremarako: esnea kazolatxo batean berotuko dugu. Katilu batean, gorringoak eta arto-irina nahastuko ditugu. Gaztainak almibarretan birrinduta gehituko ditugu eta irabiatuko dugu.

2

Esnea bero dagoenean, aurreko nahasketara botako dugu eta dena nahastuko dugu. Berriro kazolatxoan botako dugu loditu arte eta irabiatzeari utzi gabe eta geroko gordeko dugu.

3

Esne-gaina eta bizkotxorako: Esne-gaina harrotuko dugu eta ontziaren oinarrian jarriko dugu, hozten geroko gordeko duguna. Bestalde, ura, rona eta azukrea berotuko ditugu almibarreko testura lortu arte.

4

Busti bizkotxoak almibarrean eta xukatu sareta gainean. Jarri esne gain gainean, estali gaztaina-kremarekin, hautseztatu azukrea eta erre sopletearen laguntzaz. Sopleterik ez badugu, karamelu likidoarekin ordezka dezakegu.

Gaztaina-goxua