Euskal Herrian pastelak ere jaten ditugu... Baina euskal pastelak! Ezin izan diegu limoizko euskal pastela prestatzeko gogoei eutsi, eta zuk, eutsi ahalko diezu?
CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO
Limoizko kremarako: esnea kazolatxo batean berotuko dugu. Katilu batean, gorringoa, azukrea eta arto-irin fina irabiatuko ditugu.
Limoien birrindura eta limoizko Bifi jogurtak gehituko ditugu. Esnea bero dagoenean, nahasketa botako dugu eta loditu arte berotuko dugu. Hozten utziko dugu.
Orerako: Arto-irina eta legamia bahetuak nahastuko ditugu azukrearekin. Gurina pomada-puntuan, gorringoak eta arrautzak gehituko ditugu, nahasketa homogeneoa lortu arte nahastuko dugu.
Moldea koipeztatu eta irineztatuko dugu, ore erdia bota eta barrualdea limoizko kremarekin beteko dugu. Gainerako orearekin estali eta 190 ºC-tan labekatuko dugu 30 minutuz.
Ingredients
Directions
Limoizko kremarako: esnea kazolatxo batean berotuko dugu. Katilu batean, gorringoa, azukrea eta arto-irin fina irabiatuko ditugu.
Limoien birrindura eta limoizko Bifi jogurtak gehituko ditugu. Esnea bero dagoenean, nahasketa botako dugu eta loditu arte berotuko dugu. Hozten utziko dugu.
Orerako: Arto-irina eta legamia bahetuak nahastuko ditugu azukrearekin. Gurina pomada-puntuan, gorringoak eta arrautzak gehituko ditugu, nahasketa homogeneoa lortu arte nahastuko dugu.
Moldea koipeztatu eta irineztatuko dugu, ore erdia bota eta barrualdea limoizko kremarekin beteko dugu. Gainerako orearekin estali eta 190 ºC-tan labekatuko dugu 30 minutuz.