fbpx
OSAGAIAK
Limoizko kremarako:
 3 gorringo
 60 g azukre
 60 g arto-irin fina
 2 limoi
Orerako:
 400 g arto-irin
 1 Legamia zorro
 150 g azukre
 150 g Kaiku gurin
 1 gorringo
 3 Arrautza
Materialak:
 Molde zirkularra
Yields8 Servings
Total Time1 hr 15 mins
TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Euskal Herrian pastelak ere jaten ditugu... Baina euskal pastelak! Ezin izan diegu limoizko euskal pastela prestatzeko gogoei eutsi, eta zuk, eutsi ahalko diezu?

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Limoizko kremarako: esnea kazolatxo batean berotuko dugu. Katilu batean, gorringoa, azukrea eta arto-irin fina irabiatuko ditugu.

2

Limoien birrindura eta limoizko Bifi jogurtak gehituko ditugu. Esnea bero dagoenean, nahasketa botako dugu eta loditu arte berotuko dugu. Hozten utziko dugu.

3

Orerako: Arto-irina eta legamia bahetuak nahastuko ditugu azukrearekin. Gurina pomada-puntuan, gorringoak eta arrautzak gehituko ditugu, nahasketa homogeneoa lortu arte nahastuko dugu.

4

Moldea koipeztatu eta irineztatuko dugu, ore erdia bota eta barrualdea limoizko kremarekin beteko dugu. Gainerako orearekin estali eta 190 ºC-tan labekatuko dugu 30 minutuz.

Ingredients

OSAGAIAK
Limoizko kremarako:
 3 gorringo
 60 g azukre
 60 g arto-irin fina
 2 limoi
Orerako:
 400 g arto-irin
 1 Legamia zorro
 150 g azukre
 150 g Kaiku gurin
 1 gorringo
 3 Arrautza
Materialak:
 Molde zirkularra

Directions

1

Limoizko kremarako: esnea kazolatxo batean berotuko dugu. Katilu batean, gorringoa, azukrea eta arto-irin fina irabiatuko ditugu.

2

Limoien birrindura eta limoizko Bifi jogurtak gehituko ditugu. Esnea bero dagoenean, nahasketa botako dugu eta loditu arte berotuko dugu. Hozten utziko dugu.

3

Orerako: Arto-irina eta legamia bahetuak nahastuko ditugu azukrearekin. Gurina pomada-puntuan, gorringoak eta arrautzak gehituko ditugu, nahasketa homogeneoa lortu arte nahastuko dugu.

4

Moldea koipeztatu eta irineztatuko dugu, ore erdia bota eta barrualdea limoizko kremarekin beteko dugu. Gainerako orearekin estali eta 190 ºC-tan labekatuko dugu 30 minutuz.

Limoizko euskal pastela