fbpx
OSAGAIAK:
Haragi-bolak prestatzeko
 250 g txahalki birrindu
 40 g ogi gogor
 100 ml Kaiku Km0 esne oso/Gurea
 1 Arrautza
 Perrexila
 Gatza
 Baratxuri-hautsa
 Piperbeltz beltza
 Gari-irina
 Oliba-olioa
Saltsa egiteko
 30 g Kaiku Km0 gurin
 30 g gari-irin
 400 ml Kaiku Km0 esne oso/Gurea
 300 g Erronkari gazta
Yields2 Servings
Total Time40 mins
TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Bazkaltzeko ordua! Hemengo ukitua duen bazkari mamitsua eta zaporetsua jateko gura duzu? Haragi-bolak Erronkari gaztazko saltsan izugarri gustatuko zaizkizu! Animatu eta prestatu errezeta gozo hori, ziur asko, mokofinenak ere konkistatuko dituzu! Ezagutu gure webgunean nola prestatzen den urratsez urrats!

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Haragi-bolak egiteko: bol batean nahasi behar ditugu haragi birrindua, ogi gogorrarekin (ogia dadotan zatituta). Esne osoa, arrautza, perrexil birrindua, gatza eta espeziak botako ditugu.

2

Dena oratuko dugu, ore homogeneoa lortu arte. Ondoren, bolitxoak egingo ditugu. Haragi-bolak irinetik pasatu, eta zartagin batean txigortuko ditugu, oliba-olioz. Plater batean gordeko ditugu, eta behean paper xurgatzailea jarriko dugu.

3

Saltsa egiteko: gurina zartaginean jarriko dugu, gari-irina gehitu, eta hagaxka batekin eragingo diogu. Esne beroa pixkanaka gehituko dugu, eta loditu arte kozinatuko dugu, eragiteari utzi gabe.

4

Tarte hori igaro ondoren, Erronkari gazta gehituko dugu, eta urtzen joango da. Gorde ditugun haragi-bolak hartuko ditugu, saltsan sartu, eta tuperrean gordeko ditugu.

Ingredients

OSAGAIAK:
Haragi-bolak prestatzeko
 250 g txahalki birrindu
 40 g ogi gogor
 100 ml Kaiku Km0 esne oso/Gurea
 1 Arrautza
 Perrexila
 Gatza
 Baratxuri-hautsa
 Piperbeltz beltza
 Gari-irina
 Oliba-olioa
Saltsa egiteko
 30 g Kaiku Km0 gurin
 30 g gari-irin
 400 ml Kaiku Km0 esne oso/Gurea
 300 g Erronkari gazta

Directions

1

Haragi-bolak egiteko: bol batean nahasi behar ditugu haragi birrindua, ogi gogorrarekin (ogia dadotan zatituta). Esne osoa, arrautza, perrexil birrindua, gatza eta espeziak botako ditugu.

2

Dena oratuko dugu, ore homogeneoa lortu arte. Ondoren, bolitxoak egingo ditugu. Haragi-bolak irinetik pasatu, eta zartagin batean txigortuko ditugu, oliba-olioz. Plater batean gordeko ditugu, eta behean paper xurgatzailea jarriko dugu.

3

Saltsa egiteko: gurina zartaginean jarriko dugu, gari-irina gehitu, eta hagaxka batekin eragingo diogu. Esne beroa pixkanaka gehituko dugu, eta loditu arte kozinatuko dugu, eragiteari utzi gabe.

4

Tarte hori igaro ondoren, Erronkari gazta gehituko dugu, eta urtzen joango da. Gorde ditugun haragi-bolak hartuko ditugu, saltsan sartu, eta tuperrean gordeko ditugu.

Haragi-bolak, Erronkari gaztazko saltsan