fbpx
OSAGAIAK:
Hostore-konoetarako:
 1 Hostore-xafla 1 gurinarekin, angeluzuzena
 Oliba-olioa
 1 arrautza
Atun-saltsa egiteko:
 1 jogurt Gurea Kaiku Km0
 350 g atun natural (aprobetxamendu-produktua)
 1 limoi
 1 tbsp oliba-olio
 Gatza
 Piperbeltz ehoa
 250 g maionesa
Apaintzeko:
 Perrexil freskoa
Materialak:
 Hoditxoetarako moldeak, kono formakoak
Yields4 Servings
Total Time1 hr 30 mins
TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Kurruskariak kanpotik eta krematsuak barrutik; horrelakoxeak dira gure hostore-konoak atun-moussearekin! Aperitibo erraza, oso goxoa eta sobraturiko txitxirioak aprobetxatzeko aukera apartekoa!

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Konoetarako: hostore-xafla zabaldu eta 1 cm-ko zabalerako zerrendatan moztuko dugu. Aurrez oliba-olioz koipeztatutako moldeak estali, laberatzeko papera duen erretilu batean jarri eta arrautza irabiatuarekin egingo ditugu.

2

200 ºC-tan laberatuko dugu 20 minutuz. Hozten utzi, eta laberatutako hostorea moldeetatik kenduko dugu. Gorde egingo dugu.

3

Atun-saltsa egiteko: edalontzi altu batean, Gurea jogurtak jarriko ditugu irabiatuta atunarekin, limoi-zukuarekin, oliba-olioarekin, gatzarekin, piperbeltzarekin eta maionesarekin, eta nahastu egingo ditugu krema homogeneo bat lortu arte.

4

Pastelgintzako mahuka batean jarriko dugu, eta hozten utziko dugu 30. Konoak atun-moussearekin beteko ditugu. Perrexil fresko txikituarekin apainduko dugu.

Ingredients

OSAGAIAK:
Hostore-konoetarako:
 1 Hostore-xafla 1 gurinarekin, angeluzuzena
 Oliba-olioa
 1 arrautza
Atun-saltsa egiteko:
 1 jogurt Gurea Kaiku Km0
 350 g atun natural (aprobetxamendu-produktua)
 1 limoi
 1 tbsp oliba-olio
 Gatza
 Piperbeltz ehoa
 250 g maionesa
Apaintzeko:
 Perrexil freskoa
Materialak:
 Hoditxoetarako moldeak, kono formakoak

Directions

1

Konoetarako: hostore-xafla zabaldu eta 1 cm-ko zabalerako zerrendatan moztuko dugu. Aurrez oliba-olioz koipeztatutako moldeak estali, laberatzeko papera duen erretilu batean jarri eta arrautza irabiatuarekin egingo ditugu.

2

200 ºC-tan laberatuko dugu 20 minutuz. Hozten utzi, eta laberatutako hostorea moldeetatik kenduko dugu. Gorde egingo dugu.

3

Atun-saltsa egiteko: edalontzi altu batean, Gurea jogurtak jarriko ditugu irabiatuta atunarekin, limoi-zukuarekin, oliba-olioarekin, gatzarekin, piperbeltzarekin eta maionesarekin, eta nahastu egingo ditugu krema homogeneo bat lortu arte.

4

Pastelgintzako mahuka batean jarriko dugu, eta hozten utziko dugu 30. Konoak atun-moussearekin beteko ditugu. Perrexil fresko txikituarekin apainduko dugu.

Hostore-konoak atun-saltsarekin