Kurruskariak kanpotik eta krematsuak barrutik; horrelakoxeak dira gure hostore-konoak atun-moussearekin! Aperitibo erraza, oso goxoa eta sobraturiko txitxirioak aprobetxatzeko aukera apartekoa!
CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO
Konoetarako: hostore-xafla zabaldu eta 1 cm-ko zabalerako zerrendatan moztuko dugu. Aurrez oliba-olioz koipeztatutako moldeak estali, laberatzeko papera duen erretilu batean jarri eta arrautza irabiatuarekin egingo ditugu.
200 ºC-tan laberatuko dugu 20 minutuz. Hozten utzi, eta laberatutako hostorea moldeetatik kenduko dugu. Gorde egingo dugu.
Atun-saltsa egiteko: edalontzi altu batean, Gurea jogurtak jarriko ditugu irabiatuta atunarekin, limoi-zukuarekin, oliba-olioarekin, gatzarekin, piperbeltzarekin eta maionesarekin, eta nahastu egingo ditugu krema homogeneo bat lortu arte.
Pastelgintzako mahuka batean jarriko dugu, eta hozten utziko dugu 30. Konoak atun-moussearekin beteko ditugu. Perrexil fresko txikituarekin apainduko dugu.
Ingredients
Directions
Konoetarako: hostore-xafla zabaldu eta 1 cm-ko zabalerako zerrendatan moztuko dugu. Aurrez oliba-olioz koipeztatutako moldeak estali, laberatzeko papera duen erretilu batean jarri eta arrautza irabiatuarekin egingo ditugu.
200 ºC-tan laberatuko dugu 20 minutuz. Hozten utzi, eta laberatutako hostorea moldeetatik kenduko dugu. Gorde egingo dugu.
Atun-saltsa egiteko: edalontzi altu batean, Gurea jogurtak jarriko ditugu irabiatuta atunarekin, limoi-zukuarekin, oliba-olioarekin, gatzarekin, piperbeltzarekin eta maionesarekin, eta nahastu egingo ditugu krema homogeneo bat lortu arte.
Pastelgintzako mahuka batean jarriko dugu, eta hozten utziko dugu 30. Konoak atun-moussearekin beteko ditugu. Perrexil fresko txikituarekin apainduko dugu.