fbpx

 

 Banilla-esentzia
 Kanela-adarra
 100 g azukre zuri
 50 g arto-irin fin
 3 arrautza-gorringo
 1 hostore-xafla
 1 arrautza
Apaintzeko:
 60 ml ur
 60 g azukre
 Arbendol laminatua
 Azukre-hautsa
Yields4 Servings
Total Time50 mins

 

TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Din, din! Labea txistuka dago! Familiako gozozalea poztu nahi duzu? Ziur gaude berehala etorri zaizula pertsona bat gogora. Kanpaia entzuten duzunean, esan nahiko du napolitana jateko ordua iritsi dela!

 

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

 

1

Esnearen hiru laurdenak eltze batean jarriko ditugu, eta banilla-esentziaren koilarakadatxo bat eta kanela-adar bat gehituko dizkiogu. Esnea berotzen jarri eta azukrea gehituko diogu. Gainerako esnea bol batean jarri eta arto-irin fina diluituko dugu.

2

Arrautza-gorringoak gehitu eta irabiatu egingo dugu. Nahaste hori esnea zuen eltzera botako dugu, iragazki fin baten laguntzarekin, eta gelditu gabe nahastuko dugu harik eta loditu arte. Sutatik atera eta hozten utziko dugu.

3

Hostore-masa sei laukizuzen berdinetan zatituko dugu. Hostore-zati bakoitzaren erdian koilarakada bat pastel-krema jarriko dugu, eta alde bietatik tolestuko dugu. Labe-papera duen erretilu batean jarriko ditugu, buruz behera.

4

Irabiatutako arrautzarekin margotu eta laberatu egingo ditugu, 200 ºC-an 20 minutuz. Beste alde batetik, ontzi batean ura eta azukrea irakiten jarriko ditugu almibarra prestatzeko. Labetik atera ostean, napolitanak almibarrarekin margotuko ditugu eta arbendola laminatua jarriko diegu gainean.

Ingredients

 Banilla-esentzia
 Kanela-adarra
 100 g azukre zuri
 50 g arto-irin fin
 3 arrautza-gorringo
 1 hostore-xafla
 1 arrautza
Apaintzeko:
 60 ml ur
 60 g azukre
 Arbendol laminatua
 Azukre-hautsa

Directions

1

Esnearen hiru laurdenak eltze batean jarriko ditugu, eta banilla-esentziaren koilarakadatxo bat eta kanela-adar bat gehituko dizkiogu. Esnea berotzen jarri eta azukrea gehituko diogu. Gainerako esnea bol batean jarri eta arto-irin fina diluituko dugu.

2

Arrautza-gorringoak gehitu eta irabiatu egingo dugu. Nahaste hori esnea zuen eltzera botako dugu, iragazki fin baten laguntzarekin, eta gelditu gabe nahastuko dugu harik eta loditu arte. Sutatik atera eta hozten utziko dugu.

3

Hostore-masa sei laukizuzen berdinetan zatituko dugu. Hostore-zati bakoitzaren erdian koilarakada bat pastel-krema jarriko dugu, eta alde bietatik tolestuko dugu. Labe-papera duen erretilu batean jarriko ditugu, buruz behera.

4

Irabiatutako arrautzarekin margotu eta laberatu egingo ditugu, 200 ºC-an 20 minutuz. Beste alde batetik, ontzi batean ura eta azukrea irakiten jarriko ditugu almibarra prestatzeko. Labetik atera ostean, napolitanak almibarrarekin margotuko ditugu eta arbendola laminatua jarriko diegu gainean.

Krema eta arbendolezko napolitanak
Hurrengo artikulua