fbpx
OSAGAIAK
Bizkotxorako
 5 arrautza
 120 g azukre
 85 ml oliba-olio leuna
 2 limoi
 500 g irin
 1 Gozogintzarako legamia zorro
Limoi-kremarako
 200 ml harrotzeko Kaiku esne-gaina
 30 g arto-irin fina
Materialak:
 2 18 cm-ko diametroa duten bizkotxorako molde
Yields10 Servings
Total Time1 hr 15 mins
TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Ezin hobea den limoiz betetako bizkotxo txikia daukagu, gustukoa izango duzuna. Huts egin nahi ez baduzu, errezetaren estekan bioan aurkitu dezakezu. Etxean prestatzera animatuko zara? Bizkotxoek ez dute inoiz huts egiten.

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Bizkotxorako: katilu batean, arrautzak eta azukrea irabiatuko ditugu harrotu eta bolumena bikoiztu arte. Oliba-olioa, limoi baten birrindura eta zukua gehituko ditugu, baita irina eta legamia bahetuak ere. Berriro nahastuko dugu.

2

Moldeak koipeztatu eta irineztatuko ditugu, orea zati berdinetan banatuko dugu. Bat limoi-xerrekin apainduko dugu eta 180 ºC-tan labekatuko dugu 40 minutuz. Hoztu eta moldetik aterako dugu.

3

Kremarako: esne-gaina beste lapiko batean berotuko dugu, arto-irin fina jogurtekin disolbatuko dugu. Dena nahastu eta lapikoan botako dugu. Loditu arte berotuko dugu, mahuka batean gorde eta hoztuko dugu.

4

Bizkotxoaren azalera zehaztuko dugu apaindu gabe oinarri zuzena lortu arte, limoi-krema nahierara jarriko dugu eta beste bizkotxoarekin estaliko dugu.

Ingredients

OSAGAIAK
Bizkotxorako
 5 arrautza
 120 g azukre
 85 ml oliba-olio leuna
 2 limoi
 500 g irin
 1 Gozogintzarako legamia zorro
Limoi-kremarako
 200 ml harrotzeko Kaiku esne-gaina
 30 g arto-irin fina
Materialak:
 2 18 cm-ko diametroa duten bizkotxorako molde

Directions

1

Bizkotxorako: katilu batean, arrautzak eta azukrea irabiatuko ditugu harrotu eta bolumena bikoiztu arte. Oliba-olioa, limoi baten birrindura eta zukua gehituko ditugu, baita irina eta legamia bahetuak ere. Berriro nahastuko dugu.

2

Moldeak koipeztatu eta irineztatuko ditugu, orea zati berdinetan banatuko dugu. Bat limoi-xerrekin apainduko dugu eta 180 ºC-tan labekatuko dugu 40 minutuz. Hoztu eta moldetik aterako dugu.

3

Kremarako: esne-gaina beste lapiko batean berotuko dugu, arto-irin fina jogurtekin disolbatuko dugu. Dena nahastu eta lapikoan botako dugu. Loditu arte berotuko dugu, mahuka batean gorde eta hoztuko dugu.

4

Bizkotxoaren azalera zehaztuko dugu apaindu gabe oinarri zuzena lortu arte, limoi-krema nahierara jarriko dugu eta beste bizkotxoarekin estaliko dugu.

Limoi-kremazko bizkotxoa