Ezin hobea den limoiz betetako bizkotxo txikia daukagu, gustukoa izango duzuna. Huts egin nahi ez baduzu, errezetaren estekan bioan aurkitu dezakezu. Etxean prestatzera animatuko zara? Bizkotxoek ez dute inoiz huts egiten.
CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO
Bizkotxorako: katilu batean, arrautzak eta azukrea irabiatuko ditugu harrotu eta bolumena bikoiztu arte. Oliba-olioa, limoi baten birrindura eta zukua gehituko ditugu, baita irina eta legamia bahetuak ere. Berriro nahastuko dugu.
Moldeak koipeztatu eta irineztatuko ditugu, orea zati berdinetan banatuko dugu. Bat limoi-xerrekin apainduko dugu eta 180 ºC-tan labekatuko dugu 40 minutuz. Hoztu eta moldetik aterako dugu.
Kremarako: esne-gaina beste lapiko batean berotuko dugu, arto-irin fina jogurtekin disolbatuko dugu. Dena nahastu eta lapikoan botako dugu. Loditu arte berotuko dugu, mahuka batean gorde eta hoztuko dugu.
Bizkotxoaren azalera zehaztuko dugu apaindu gabe oinarri zuzena lortu arte, limoi-krema nahierara jarriko dugu eta beste bizkotxoarekin estaliko dugu.
Ingredients
Directions
Bizkotxorako: katilu batean, arrautzak eta azukrea irabiatuko ditugu harrotu eta bolumena bikoiztu arte. Oliba-olioa, limoi baten birrindura eta zukua gehituko ditugu, baita irina eta legamia bahetuak ere. Berriro nahastuko dugu.
Moldeak koipeztatu eta irineztatuko ditugu, orea zati berdinetan banatuko dugu. Bat limoi-xerrekin apainduko dugu eta 180 ºC-tan labekatuko dugu 40 minutuz. Hoztu eta moldetik aterako dugu.
Kremarako: esne-gaina beste lapiko batean berotuko dugu, arto-irin fina jogurtekin disolbatuko dugu. Dena nahastu eta lapikoan botako dugu. Loditu arte berotuko dugu, mahuka batean gorde eta hoztuko dugu.
Bizkotxoaren azalera zehaztuko dugu apaindu gabe oinarri zuzena lortu arte, limoi-krema nahierara jarriko dugu eta beste bizkotxoarekin estaliko dugu.