fbpx
OSAGAIAK:
Betegarrirako:
 200 ml Kaiku Km0 harrotzeko esne-gaina
 3 gorringo
 50 g azukre beltza
 30 g arto-irin fina
 300 g marrubi
Enpanadarako:
 Kaiku gurina
 2 ore hautsi
 1 Arrautza
Materialak:
 Enpanadarako moldea
Yields8 Servings
Total Time1 hr
TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Esnatu! Badirudi errezeta honekin txundituta geratu zarela. Normala! Marrubi enpanada honen itxura hitzik gabe geratzeko modukoa da.

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Betegarrirako: katilu batean esnea berotuko dugu, eta beste bol batean, gorringoak azukre beltzarekin, irin finarekin eta jogurtekin nahastuko ditugu.

2

Esne-gaina bero dagoenean, aurreko nahasketa katiluan botako dugu eta loditu arte kozinatuko dugu etengabe irabiatuz. Bestalde, marrubien zuztarra kenduko dugu, lau zatitan moztuko ditugu eta jogurt kremara gehituko ditugu. Geroko gordeko dugu.

3

Enpanadarako: labe-moldea gurinaz koipeztatuko dugu eta ore hautsi bat jarriko dugu. Orearen soberazko ertzak moztuko ditugu eta sardexka batekin gainazal osoa zulatuko dugu igo eta deformatu dadin ekiditeko.

4

Betegarria moldean botako dugu eta gainerako orea 1 cm-ko tiratan moztuko dugu. Kremaren gainean jarriko ditugu euren artean tartekatuta, horizontal zein bertikalki. Arrautza irabiatuarekin margotuko dugu eta 25 minutuz labekatuko dugu 180 ºC-tan.

Ingredients

OSAGAIAK:
Betegarrirako:
 200 ml Kaiku Km0 harrotzeko esne-gaina
 3 gorringo
 50 g azukre beltza
 30 g arto-irin fina
 300 g marrubi
Enpanadarako:
 Kaiku gurina
 2 ore hautsi
 1 Arrautza
Materialak:
 Enpanadarako moldea

Directions

1

Betegarrirako: katilu batean esnea berotuko dugu, eta beste bol batean, gorringoak azukre beltzarekin, irin finarekin eta jogurtekin nahastuko ditugu.

2

Esne-gaina bero dagoenean, aurreko nahasketa katiluan botako dugu eta loditu arte kozinatuko dugu etengabe irabiatuz. Bestalde, marrubien zuztarra kenduko dugu, lau zatitan moztuko ditugu eta jogurt kremara gehituko ditugu. Geroko gordeko dugu.

3

Enpanadarako: labe-moldea gurinaz koipeztatuko dugu eta ore hautsi bat jarriko dugu. Orearen soberazko ertzak moztuko ditugu eta sardexka batekin gainazal osoa zulatuko dugu igo eta deformatu dadin ekiditeko.

4

Betegarria moldean botako dugu eta gainerako orea 1 cm-ko tiratan moztuko dugu. Kremaren gainean jarriko ditugu euren artean tartekatuta, horizontal zein bertikalki. Arrautza irabiatuarekin margotuko dugu eta 25 minutuz labekatuko dugu 180 ºC-tan.

Marrubizko enpanada goxoa