Esnatu! Badirudi errezeta honekin txundituta geratu zarela. Normala! Marrubi enpanada honen itxura hitzik gabe geratzeko modukoa da.
CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO
Betegarrirako: katilu batean esnea berotuko dugu, eta beste bol batean, gorringoak azukre beltzarekin, irin finarekin eta jogurtekin nahastuko ditugu.
Esne-gaina bero dagoenean, aurreko nahasketa katiluan botako dugu eta loditu arte kozinatuko dugu etengabe irabiatuz. Bestalde, marrubien zuztarra kenduko dugu, lau zatitan moztuko ditugu eta jogurt kremara gehituko ditugu. Geroko gordeko dugu.
Enpanadarako: labe-moldea gurinaz koipeztatuko dugu eta ore hautsi bat jarriko dugu. Orearen soberazko ertzak moztuko ditugu eta sardexka batekin gainazal osoa zulatuko dugu igo eta deformatu dadin ekiditeko.
Betegarria moldean botako dugu eta gainerako orea 1 cm-ko tiratan moztuko dugu. Kremaren gainean jarriko ditugu euren artean tartekatuta, horizontal zein bertikalki. Arrautza irabiatuarekin margotuko dugu eta 25 minutuz labekatuko dugu 180 ºC-tan.
Ingredients
Directions
Betegarrirako: katilu batean esnea berotuko dugu, eta beste bol batean, gorringoak azukre beltzarekin, irin finarekin eta jogurtekin nahastuko ditugu.
Esne-gaina bero dagoenean, aurreko nahasketa katiluan botako dugu eta loditu arte kozinatuko dugu etengabe irabiatuz. Bestalde, marrubien zuztarra kenduko dugu, lau zatitan moztuko ditugu eta jogurt kremara gehituko ditugu. Geroko gordeko dugu.
Enpanadarako: labe-moldea gurinaz koipeztatuko dugu eta ore hautsi bat jarriko dugu. Orearen soberazko ertzak moztuko ditugu eta sardexka batekin gainazal osoa zulatuko dugu igo eta deformatu dadin ekiditeko.
Betegarria moldean botako dugu eta gainerako orea 1 cm-ko tiratan moztuko dugu. Kremaren gainean jarriko ditugu euren artean tartekatuta, horizontal zein bertikalki. Arrautza irabiatuarekin margotuko dugu eta 25 minutuz labekatuko dugu 180 ºC-tan.