Benetan gustuko izango duzun postrea proposatzen dizugu! Mertxika crostata intxaurrekin. Tarta fina, leuna eta zaporez betea. Intxaur ukituak gozamen bihurtzen du errezeta hau, ukitu kurruskaria ematen baitio.
CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO
Betegarria egiteko: mertxika zuritu eta zatituko dugu, irabiagailuan birrindu eta geroko gordeko dugu. Esnea eta esne-gaina kazo batean berotuko ditugu. Beste bol batean, gorringoak, azukrea, arto-irin fina eta jogurtak irabiatuko ditugu.
Mertxika birrindua gehituko dugu eta esne-gain eta esne nahasketa bero dagoenean, nahasketara isuriko dugu eta loditu arte berotuko dugu irabiatzeari utzi gabe. Geroko gordeko dugu.
Orea prestatzeko eta apaintzeko: aurretik oliba-olioz koipeztatutako erretilu batean jarriko dugu ore hautsia eta betegarria isuriko dugu muturretan espazioa utzita ondoren toleste ahal izateko.
Apaintzeko mertxika ataletan moztuko dugu eta betegarriaren gainean jarriko erdian izar bat egiten eta borobil bat kanpoaldean. Intxaur birrinduekin apainduko dugu eta soberan dagoen orea barrura tolestuta crostata itxiko dugu. Ertzak arrautza irabiatuarekin margotuko ditugu eta 190 ºC-tan labekatuko dugu 25 minutuz.
Ingredients
Directions
Betegarria egiteko: mertxika zuritu eta zatituko dugu, irabiagailuan birrindu eta geroko gordeko dugu. Esnea eta esne-gaina kazo batean berotuko ditugu. Beste bol batean, gorringoak, azukrea, arto-irin fina eta jogurtak irabiatuko ditugu.
Mertxika birrindua gehituko dugu eta esne-gain eta esne nahasketa bero dagoenean, nahasketara isuriko dugu eta loditu arte berotuko dugu irabiatzeari utzi gabe. Geroko gordeko dugu.
Orea prestatzeko eta apaintzeko: aurretik oliba-olioz koipeztatutako erretilu batean jarriko dugu ore hautsia eta betegarria isuriko dugu muturretan espazioa utzita ondoren toleste ahal izateko.
Apaintzeko mertxika ataletan moztuko dugu eta betegarriaren gainean jarriko erdian izar bat egiten eta borobil bat kanpoaldean. Intxaur birrinduekin apainduko dugu eta soberan dagoen orea barrura tolestuta crostata itxiko dugu. Ertzak arrautza irabiatuarekin margotuko ditugu eta 190 ºC-tan labekatuko dugu 25 minutuz.