fbpx
 Litro 1 barazki-salda
 2 exalota
 1 baratxuri-ale
 400 g Arborio arroz
 200 ml ardo zuri
 50 g parmesano gazta
 500 g kalabaza
 Gatza
 Piper beltza
 Parmesano gazta xaflak, apaintzeko
Yields1 Serving
Total Time45 mins
TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Benetan gozo-gozoa den zerbait badago, GARAIKOA BARAZKIAK dira. Ados
gaude? Kalabaza garaia dator eta haiekin batera prestatu ditzakegun plater
guztiak, ortuko kalabazazko risotto gozo-gozo hau, adibidez!

Errezeta gure blogean eta gure YouTube kanalean aurkitu dezakezu urratsez urrats. Animatu zaitez uda honetan janaria Kaiku Km0rekin prestatzera. #ekoizpenjasangarrikoesnea #kaikukm0 #baserrikoesnejasangarria

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Barazki-salda lapiko batean isuriko dugu eta irakingo dugu; bero mantendukodugu arroza prestatu bitartean. Kalabaza erdia (ustiapen-produktua) birrinduko
dugu eta geroko gordeko dugu.

2

Gurin erdia zartagin handi batean urtuko dugu eta exalotak sueztituko ditugu leundu arte, baina gorritu gabe. Arroza eta kalabaza birrindua gehitu eta
irabiatuko dugu osagai guztiak nahas daitezen.

3

Barazki-salda kazo bero bat arrozean isuriko dugu eta likidoa pixkanaka - pixkanaka urrituko dugu. Itxuraz lehor dagoenean, beste salda kazo bat gehituko dugu, irabiatuko dugu eta xurga dezala utziko dugu. Prozesua
errepikatuko dugu arroza krematsua egon arte.

4

Soberan dagoen salda eta ardo zuria gehituko ditugu eta sukaldatzen jarraituko dugu rissottoa krematsua egon arte. Une horretan, esne-gaina, gurina,
gainerako kalabaza kubotxoak gehituko ditugu eta irabiatuko dugu. Parmesano gazte gehituko dugu, eta nahieran gatzpipertuko dugu. Platerean jarri eta parmesano gazte xaflekin apainduko dugu.

Ingredients

 Litro 1 barazki-salda
 2 exalota
 1 baratxuri-ale
 400 g Arborio arroz
 200 ml ardo zuri
 50 g parmesano gazta
 500 g kalabaza
 Gatza
 Piper beltza
 Parmesano gazta xaflak, apaintzeko

Directions

1

Barazki-salda lapiko batean isuriko dugu eta irakingo dugu; bero mantendukodugu arroza prestatu bitartean. Kalabaza erdia (ustiapen-produktua) birrinduko
dugu eta geroko gordeko dugu.

2

Gurin erdia zartagin handi batean urtuko dugu eta exalotak sueztituko ditugu leundu arte, baina gorritu gabe. Arroza eta kalabaza birrindua gehitu eta
irabiatuko dugu osagai guztiak nahas daitezen.

3

Barazki-salda kazo bero bat arrozean isuriko dugu eta likidoa pixkanaka - pixkanaka urrituko dugu. Itxuraz lehor dagoenean, beste salda kazo bat gehituko dugu, irabiatuko dugu eta xurga dezala utziko dugu. Prozesua
errepikatuko dugu arroza krematsua egon arte.

4

Soberan dagoen salda eta ardo zuria gehituko ditugu eta sukaldatzen jarraituko dugu rissottoa krematsua egon arte. Une horretan, esne-gaina, gurina,
gainerako kalabaza kubotxoak gehituko ditugu eta irabiatuko dugu. Parmesano gazte gehituko dugu, eta nahieran gatzpipertuko dugu. Platerean jarri eta parmesano gazte xaflekin apainduko dugu.

Ortuko kalabazazko risottoa