Bai usain ona! “Eta zapore hobea” esan ohi da. Eta Sagar Erreko Natilla hauekin hori gertatzen dela ziurtatzen dizugu. Animatu eta etxean prestatu, baina leihoak itxi usain gozo-gozoak erakarritako ezusteko gonbidatuak agertzea nahi ez baduzu.
CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO
Sagar erreentzat: Sagarrei bihotza kenduko diegu eta gurin urtuarekin eta kanelarekin bustiko ditugu. 170 ºC-tan labekatuko dugu 40 minutuz, zuritu eta birrinduko ditugu sardexka baten laguntzarekin.
Natillentzat: 400 ml esne berotuko ditugu kanela-zotzarekin eta limoiaren azalarekin. Sutik kenduko dugu, 5 minutuz infusionatu eta kanela zein limoia kenduko ditugu.
Beste katilu batean, gorringoak eta azukrea irabiatuko ditugu. Arto-irina gainerako esnean urtuko eta irabiatuko dugu. Sagar errea ere gehituko dugu eta nahastuko dugu krema bat lortu arte.
Esne infusionatua nahasketara gehituko dugu, nahastuko dugu eta berriro sutan jarriko dugu. Mingain batekin nahastuko dugu loditu arte, irakin gabe. Gustukoen ditugun ontzietan jarri eta hozkailuan hozten utziko dugu.
Ingredients
Directions
Sagar erreentzat: Sagarrei bihotza kenduko diegu eta gurin urtuarekin eta kanelarekin bustiko ditugu. 170 ºC-tan labekatuko dugu 40 minutuz, zuritu eta birrinduko ditugu sardexka baten laguntzarekin.
Natillentzat: 400 ml esne berotuko ditugu kanela-zotzarekin eta limoiaren azalarekin. Sutik kenduko dugu, 5 minutuz infusionatu eta kanela zein limoia kenduko ditugu.
Beste katilu batean, gorringoak eta azukrea irabiatuko ditugu. Arto-irina gainerako esnean urtuko eta irabiatuko dugu. Sagar errea ere gehituko dugu eta nahastuko dugu krema bat lortu arte.
Esne infusionatua nahasketara gehituko dugu, nahastuko dugu eta berriro sutan jarriko dugu. Mingain batekin nahastuko dugu loditu arte, irakin gabe. Gustukoen ditugun ontzietan jarri eta hozkailuan hozten utziko dugu.