fbpx

 

 4 arrautza
 300 g Kaiku gurin
 250 g hauts azukre
 280 g irin ahul
 8 g hauts legamia
 10 ml anis
 ½ Limoi
Txokolatea prestatzeko:
 Edateko txokolate
Yields2 Servings
Total Time1 hr

 

TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Gure auzoko kantabriarrak guztiz zuzen daude, sobatu pasiegoekin ezin daiteke hutsik egin. Txunditurik utziko zaituzteten txokolate bat egitea proposatzen dugu. Lehertzeko moduko iparraldeko konbinazioa.

 

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

 

1

Arrautzen zuringoak eta gorringoak bananduko ditugu. Gorringoak maria bainutan irabiatu eta gurinarekin nahastuko ditugu. Nahastea katilu batean utziko dugu.

2

Azukrea, anisa, limoi birrindura eta zukua gehituko ditugu. Irin eta legamia bahetuak gehitu eta ondo nahastuko ditugu.

3

Zuringoak harrotu eta leunki aurreko nahasteari gehituko ditugu. Plaka batean labeko paperarekin jarri eta 175ºC-tan labekatuko ditugu 20 minutuz, gutxi gora behera.

4

Lapiko batean esnea berotu eta txokolatea gehituko dugu. Loditu arte nahastu eta kikara batean zerbitzatuko dugu.

Ingredients

 4 arrautza
 300 g Kaiku gurin
 250 g hauts azukre
 280 g irin ahul
 8 g hauts legamia
 10 ml anis
 ½ Limoi
Txokolatea prestatzeko:
 Edateko txokolate

Directions

1

Arrautzen zuringoak eta gorringoak bananduko ditugu. Gorringoak maria bainutan irabiatu eta gurinarekin nahastuko ditugu. Nahastea katilu batean utziko dugu.

2

Azukrea, anisa, limoi birrindura eta zukua gehituko ditugu. Irin eta legamia bahetuak gehitu eta ondo nahastuko ditugu.

3

Zuringoak harrotu eta leunki aurreko nahasteari gehituko ditugu. Plaka batean labeko paperarekin jarri eta 175ºC-tan labekatuko ditugu 20 minutuz, gutxi gora behera.

4

Lapiko batean esnea berotu eta txokolatea gehituko dugu. Loditu arte nahastu eta kikara batean zerbitzatuko dugu.

Sobatuak txokolate beroarekin