fbpx
OSAGAIAK:
Tako goxoak prestatzeko:
 8 olata enpanadilla goxoentzat
 Azukre beltza
Betegarria prestatzeko:
 3 zuringo
 150 g azukre beltz
 1 Jogurt Gurea Kaiku Km0 banana zaporezkoa
 ¼ Anana
 Eztia
 Kanela-hautsa
Yields4 Servings
Total Time40 mins
TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Gora Mexiko! Carnitas, pastor eran, oilaskokoak... Takoak prestatzeko milaka modu daude! Baina, zer deritzozu postrean hartzeko honako hauei buruz? Tako goxoak merengearekin!

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Takoak prestatzeko: olatak taula baten gainean zabaldu eta azukre beltza horien gainean hautseztatuko dugu. Arrabolaz pasatuko dugu azukrea itsas dadin.

2

Labe-parrila batean “eskegiko” ditugu, tako forma mantentzeko eta 190 ºC-tan labekatuko dugu 7 minutuz. Geroko gordeko dugu.

3

Betegarria prestatzeko: zuringoak bol batean isuriko ditugu eta azukre beltzarekin batera irabiatuko ditugu merengea sortu arte. Aurretik irabiatutako banana zaporezko jogurtarekin nahastuko dugu.

4

Merengea mahuka batean sartuko dugu, gorde ditugun takoen oinarrian jarriko dugu eta eztiarekin nahastu dugun anana kubotxoak gehituko ditugu. Kanela-hautsarekin apainduko dugu.

Ingredients

OSAGAIAK:
Tako goxoak prestatzeko:
 8 olata enpanadilla goxoentzat
 Azukre beltza
Betegarria prestatzeko:
 3 zuringo
 150 g azukre beltz
 1 Jogurt Gurea Kaiku Km0 banana zaporezkoa
 ¼ Anana
 Eztia
 Kanela-hautsa

Directions

1

Takoak prestatzeko: olatak taula baten gainean zabaldu eta azukre beltza horien gainean hautseztatuko dugu. Arrabolaz pasatuko dugu azukrea itsas dadin.

2

Labe-parrila batean “eskegiko” ditugu, tako forma mantentzeko eta 190 ºC-tan labekatuko dugu 7 minutuz. Geroko gordeko dugu.

3

Betegarria prestatzeko: zuringoak bol batean isuriko ditugu eta azukre beltzarekin batera irabiatuko ditugu merengea sortu arte. Aurretik irabiatutako banana zaporezko jogurtarekin nahastuko dugu.

4

Merengea mahuka batean sartuko dugu, gorde ditugun takoen oinarrian jarriko dugu eta eztiarekin nahastu dugun anana kubotxoak gehituko ditugu. Kanela-hautsarekin apainduko dugu.

Tako goxoak merengearekin