fbpx

 

Arrautza nahasiak prestatzeko:
 4 arrautza
 Gatza
 Piper-beltza
Tostadak prestatzeko:
 2 ogi-opil
 1 ahuakate
 60 g izokin ketu
 Alpapa kimuak
Yields4 Servings
Total Time20 mins

 

TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Kaikun brunch-a ezagutzen genuen modan jarri baino lehen, egia esan, euskaldunoi hamaiketakoa ez digu inork kentzen! Gainera, nahi izatekotan, hamaiketakoa hamabietan egiten dugu eta kito.

Berandu esnatzeko eta denboraz gosaltzeko sasoia da... Horregatik, gosariaz gozatzeko tokiko produktuekin egindako errezeta gozo-gozoa dakartzazuegu.

 

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

 

1

Arrautzak katilu batean gehituko ditugu. Kozinatzeko esne-gaina, gatza eta piper-beltza gehituko ditugu. Minutu pare batez irabiatuko dugu.

2

Zartagin batean gurina su ertainera urtu eta arrautza irabiatuak gehituko ditugu. Sua minimora jaitsi eta arrautzak gelditu gabe nahastuko ditugu krematsu egon arte. Sutik aterako ditugu.

3

Ogi-opilak erditik zatiturik gurin apur batekin zartagin batean doratuko ditugu.

4

Ogi-opil bakoitzaren gainean orritan moztutako ahuakatea, arrautza nahasiak eta izokin ketu xerra bat jarriko dugu. Alpapa kimuekin apaindu eta zerbitzatuko dugu.

Ingredients

Arrautza nahasiak prestatzeko:
 4 arrautza
 Gatza
 Piper-beltza
Tostadak prestatzeko:
 2 ogi-opil
 1 ahuakate
 60 g izokin ketu
 Alpapa kimuak

Directions

1

Arrautzak katilu batean gehituko ditugu. Kozinatzeko esne-gaina, gatza eta piper-beltza gehituko ditugu. Minutu pare batez irabiatuko dugu.

2

Zartagin batean gurina su ertainera urtu eta arrautza irabiatuak gehituko ditugu. Sua minimora jaitsi eta arrautzak gelditu gabe nahastuko ditugu krematsu egon arte. Sutik aterako ditugu.

3

Ogi-opilak erditik zatiturik gurin apur batekin zartagin batean doratuko ditugu.

4

Ogi-opil bakoitzaren gainean orritan moztutako ahuakatea, arrautza nahasiak eta izokin ketu xerra bat jarriko dugu. Alpapa kimuekin apaindu eta zerbitzatuko dugu.

Tostadak arrautza nahasiekin eta izokinarekin