fbpx
OSAGAIAK:
Oinarria egiteko:
 200 g digestive gailetak
 70 g gurin
Trufa-moussea egiteko:
 50 g azukre
 20 g arto-irin fin
 2 arautza-gorringo
 100 g txokolate
 200 ml Kaiku esne-gain, harrotzeko
Apaintzeko:
 100 g ahabi
 Mendafina
Yields8 Servings
Total Time45 mins
TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Trufa-tarta da errezeta perfektua! Gozogintzako tartarik ezagunenetako bat, orain zuk zeuk presta dezakezu etxean. Oso erraza! Anima zaitez.

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Oinarria egiteko: gailetak birrinduko ditugu, gurin urtuarekin batera, eta nahaskia tarta-molde baten oinarrian eta hormetan ipiniko dugu, laberatzeko paperarekin. 15 minutuz laberatuko dugu, 180 ºC-tan, eta hozten utziko dugu.

2

Moussea egiteko: esnea eta txokolatea berotuko dugu ontzi batean, eta aparte nahastuko ditugu gorringoak irinarekin eta azukrearekin. Esnea txokolatearekin berotzen denean, apur bat botako dugu gorringoen gainean; nahastu eta berriro ere ontzira botako dugu. Loditu arte berotu, eta hozten utziko dugu.

3

Esne-gaina harrotu eta apurka-apurka nahastuko dugu aurreko txokolate-kremarekin, barruranzko mugimenduak eginez. Tarta beteko dugu.

4

Apaintzeko: ahabi bakan batzuk ipiniko ditugu moussearen gainean eta mendafin-orri batzuk ipiniko ditugu azkenik. Hozten utziko dugu.

Ingredients

OSAGAIAK:
Oinarria egiteko:
 200 g digestive gailetak
 70 g gurin
Trufa-moussea egiteko:
 50 g azukre
 20 g arto-irin fin
 2 arautza-gorringo
 100 g txokolate
 200 ml Kaiku esne-gain, harrotzeko
Apaintzeko:
 100 g ahabi
 Mendafina

Directions

1

Oinarria egiteko: gailetak birrinduko ditugu, gurin urtuarekin batera, eta nahaskia tarta-molde baten oinarrian eta hormetan ipiniko dugu, laberatzeko paperarekin. 15 minutuz laberatuko dugu, 180 ºC-tan, eta hozten utziko dugu.

2

Moussea egiteko: esnea eta txokolatea berotuko dugu ontzi batean, eta aparte nahastuko ditugu gorringoak irinarekin eta azukrearekin. Esnea txokolatearekin berotzen denean, apur bat botako dugu gorringoen gainean; nahastu eta berriro ere ontzira botako dugu. Loditu arte berotu, eta hozten utziko dugu.

3

Esne-gaina harrotu eta apurka-apurka nahastuko dugu aurreko txokolate-kremarekin, barruranzko mugimenduak eginez. Tarta beteko dugu.

4

Apaintzeko: ahabi bakan batzuk ipiniko ditugu moussearen gainean eta mendafin-orri batzuk ipiniko ditugu azkenik. Hozten utziko dugu.

Trufa Tarta