fbpx
 200 g María gaileta
 250 g turroi bigun
 Gatzaturako prestakin zorro 1
Apaintzeko:
 Kakao hautsa
 40 g almendra txikitu
Yields4 Servings
Total Time2 hrs 15 mins
TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Gabonetan zehar, otordu bakoitzaren ostean turroi zatitxo bat jaten duenetako bat zara? Apeta bat dakarzugu, turroia bakarrik joateko gogoak kenduko dizuna! Tarta gozo-gozo hau, zeinarekin zure maiteak zainduko dituzun eta zuretzat duten garrantzia erakutsiko diezun!

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Xehegailu elektriko batekin gaileta birrinduko dugu. Gurin urtua gehituko dugu eta ondo nahastuko dugu. Moldeko hondoa nahasketarekin estaliko dugu.

2

Lapiko batean esne-gaina eta esnearen erdia berotuko ditugu. Turroia gehitu eta urtu arte nahastuko dugu.

3

Gatzaturako prestakina esne hotzean disolbatuko dugu eta turroizko nahasketan isuriko dugu. Su-ertainean nahastuko dugu eta loditzean nahasketa moldera gehituko dugu gailetazko oinarriaren gainean. Tarta gatzatzen utziko dugu hozkailuan.

4

Tarta moldetik atera eta gainazala kakao hautsarekin eta almendra txikituarekin apainduko dugu.

Ingredients

 200 g María gaileta
 250 g turroi bigun
 Gatzaturako prestakin zorro 1
Apaintzeko:
 Kakao hautsa
 40 g almendra txikitu

Directions

1

Xehegailu elektriko batekin gaileta birrinduko dugu. Gurin urtua gehituko dugu eta ondo nahastuko dugu. Moldeko hondoa nahasketarekin estaliko dugu.

2

Lapiko batean esne-gaina eta esnearen erdia berotuko ditugu. Turroia gehitu eta urtu arte nahastuko dugu.

3

Gatzaturako prestakina esne hotzean disolbatuko dugu eta turroizko nahasketan isuriko dugu. Su-ertainean nahastuko dugu eta loditzean nahasketa moldera gehituko dugu gailetazko oinarriaren gainean. Tarta gatzatzen utziko dugu hozkailuan.

4

Tarta moldetik atera eta gainazala kakao hautsarekin eta almendra txikituarekin apainduko dugu.

Turroizko tarta