fbpx
OSAGAIAK:
Kurruskariak prestatzeko:
 Txitxirio-gisatua (ustiapen-produktua)
 200 ml Kaiku Km0 kozinatzeko esne-gain
 Kuminoa
 Gatza
 Piper beltza
 10 xafla filo-ore
 Kaiku Km0 gurina
 Sesamo beltza
Ezti eta ziape saltsa egiteko:
 ½ Limoi
 100 g ezti
 50 g ziape-ale
 Oliba-olio leuna
Yields4 Servings
Total Time55 mins
TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Noizbait dastatu al dituzu txitxirioak hasierako platera gisa? Ziur entsaladan, lapikoko gisa, humusean... hartu dituzula, baina aukera berri honek harrituko zaitu dudarik gabe! Goza ezazu leka moldakor honetaz Txitxirio kurruskari hauekin, eta horiekin batera ezti eta ziape saltsa leun bat har ezazu!

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Kurruskariak prestatzeko: txitxirio-gisatua birrinduko dugu patata zapaltzaile edo pikatzaile batekin eta lapiko batean jarriko dugu esne-gainarekin, kuminoarekin, gatzarekin eta piperbeltzarekin batera. Nahasketa berotuko dugu betegarriak testura lodi perfektua eduki arte.

2

Filo-orea 8 cm-ko zabalera duten tiratan moztuko dugu eta betegarria ertzetan jarriko dugu. Gainerako orea gurin urtuarekin margotuko dugu eta triangelu formarekin itxiko ditugu. Prozesua errepikatuko dugu xaflak eta gisatua amaitu arte.

3

Labe-papera duen erretilu batean jarriko ditugu, gurinarekin margotuko ditugu berriz, sesamo beltzarekin apainduko ditugu eta 190 ºC-tan labekatuko dugu 15 bat minutuz.

4

Ezti eta ziape saltsa egiteko: limoi-ura eztiarekin eta ziapearekin irabiatuko dugu testura homogeneoa lortu arte. Pixkanaka-pixkanaka olioa gehituko dugu saltsa emultsionatzeko, eta nahi dugun testura lortzean kurruskariekin batera zerbitzatuko ditugu.

5

Ustiapenaren justifikazioa:
Orokorrean, gisatuak prestatzean azkenean kontsumitzen den baino kantitate handiagoa egiten dugu. Beraz, txitxirio kurruskari beteen errezeta hau proposatzen dugu, aparta janaurreko edo mokadu gisa gonbidatuekin hartzeko, ziur amaituko dela.

Ingredients

OSAGAIAK:
Kurruskariak prestatzeko:
 Txitxirio-gisatua (ustiapen-produktua)
 200 ml Kaiku Km0 kozinatzeko esne-gain
 Kuminoa
 Gatza
 Piper beltza
 10 xafla filo-ore
 Kaiku Km0 gurina
 Sesamo beltza
Ezti eta ziape saltsa egiteko:
 ½ Limoi
 100 g ezti
 50 g ziape-ale
 Oliba-olio leuna

Directions

1

Kurruskariak prestatzeko: txitxirio-gisatua birrinduko dugu patata zapaltzaile edo pikatzaile batekin eta lapiko batean jarriko dugu esne-gainarekin, kuminoarekin, gatzarekin eta piperbeltzarekin batera. Nahasketa berotuko dugu betegarriak testura lodi perfektua eduki arte.

2

Filo-orea 8 cm-ko zabalera duten tiratan moztuko dugu eta betegarria ertzetan jarriko dugu. Gainerako orea gurin urtuarekin margotuko dugu eta triangelu formarekin itxiko ditugu. Prozesua errepikatuko dugu xaflak eta gisatua amaitu arte.

3

Labe-papera duen erretilu batean jarriko ditugu, gurinarekin margotuko ditugu berriz, sesamo beltzarekin apainduko ditugu eta 190 ºC-tan labekatuko dugu 15 bat minutuz.

4

Ezti eta ziape saltsa egiteko: limoi-ura eztiarekin eta ziapearekin irabiatuko dugu testura homogeneoa lortu arte. Pixkanaka-pixkanaka olioa gehituko dugu saltsa emultsionatzeko, eta nahi dugun testura lortzean kurruskariekin batera zerbitzatuko ditugu.

5

Ustiapenaren justifikazioa:
Orokorrean, gisatuak prestatzean azkenean kontsumitzen den baino kantitate handiagoa egiten dugu. Beraz, txitxirio kurruskari beteen errezeta hau proposatzen dugu, aparta janaurreko edo mokadu gisa gonbidatuekin hartzeko, ziur amaituko dela.

Txitxirio kurruskariak ezti eta gazta saltsarekin