fbpx
 500 g de harina
 7 g de levadura
 240 ml de leche Gurea entera Kaiku Km0
 1 pizca de sal
 1 cucharilla de extracto de vainilla
 50 g de azúcar
 85 g de miel
 3 huevos
 140 g de mantequilla Kaiku Km0 a temperatura ambiente
Para la salsa de chocolate:
 340 g de chocolate negro
 170 g de mantequilla Kaiku Km0
 100 g de azúcar blanco
 30 g de cacao en polvo
 1 cucharada de canela
 2 cucharillas de café soluble
 100 g de azúcar de caña
Yields1 Serving
TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Hilabete honetan, txokolatearekin zoratzen direnentzako errezeta bat daukagu. Txirikorda klasikoen
kakao zapore eta usain eztandak korapilatu egingo zaitu, zure ahotik desagertu bezain laster faltan
botako duzuna.

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Legamia eta esne epela nahastuko ditu eta 5 minutuz utziko ditugu. Bestalde, arrautza
bat eta beste bi gorringo, banilla, azukrea eta eztia nahastu eta osagaiak bateratu arte
irabiatuko ditugu. Legami eta esnearen nahastea bota eta irabiatuko dugu. Giro-
tenperaturara irina eta la gurina gehituko dizkiogu. Orea 30 minutuz estalita utziko dugu
trapu batekin.

2

Testura suabea lortu arte oratuko dugu eta filmarekin estalitako katilu batean gordeko
dugu giro-tenperaturan haren bolumena bikoiztu arte.

3

Testura suabea lortu arte oratuko dugu eta filmarekin estalitako katilu batean gordeko
dugu giro-tenperaturan haren bolumena bikoiztu arte.

4

Orea zabalduko dugu laukizuzen forma eman arte eta txokolate geruza bat zabalduko
dugu ertzetan bi zentimetro utziz. Alde luzeenetik kiribilduko dugu. Bertikaletik erdian
moztuko dugu eta tirak gurutzatuko ditugu. Ertzetako muturrak gainontzeko masaren azpian
sartuko ditugu labeko paperarekin estalitako molde baten barruan. Arrautzaren
zuringoarekin bustiko dugu eta labean sartuko dugu 190ºC-tara 45 minutuz.

Ingredients

 500 g de harina
 7 g de levadura
 240 ml de leche Gurea entera Kaiku Km0
 1 pizca de sal
 1 cucharilla de extracto de vainilla
 50 g de azúcar
 85 g de miel
 3 huevos
 140 g de mantequilla Kaiku Km0 a temperatura ambiente
Para la salsa de chocolate:
 340 g de chocolate negro
 170 g de mantequilla Kaiku Km0
 100 g de azúcar blanco
 30 g de cacao en polvo
 1 cucharada de canela
 2 cucharillas de café soluble
 100 g de azúcar de caña

Directions

1

Legamia eta esne epela nahastuko ditu eta 5 minutuz utziko ditugu. Bestalde, arrautza
bat eta beste bi gorringo, banilla, azukrea eta eztia nahastu eta osagaiak bateratu arte
irabiatuko ditugu. Legami eta esnearen nahastea bota eta irabiatuko dugu. Giro-
tenperaturara irina eta la gurina gehituko dizkiogu. Orea 30 minutuz estalita utziko dugu
trapu batekin.

2

Testura suabea lortu arte oratuko dugu eta filmarekin estalitako katilu batean gordeko
dugu giro-tenperaturan haren bolumena bikoiztu arte.

3

Testura suabea lortu arte oratuko dugu eta filmarekin estalitako katilu batean gordeko
dugu giro-tenperaturan haren bolumena bikoiztu arte.

4

Orea zabalduko dugu laukizuzen forma eman arte eta txokolate geruza bat zabalduko
dugu ertzetan bi zentimetro utziz. Alde luzeenetik kiribilduko dugu. Bertikaletik erdian
moztuko dugu eta tirak gurutzatuko ditugu. Ertzetako muturrak gainontzeko masaren azpian
sartuko ditugu labeko paperarekin estalitako molde baten barruan. Arrautzaren
zuringoarekin bustiko dugu eta labean sartuko dugu 190ºC-tara 45 minutuz.

Txokolatezko txirikorda