fbpx
OSAGAIAK:
Krema egiteko:
 600 ml Gurea Kaiku Km0 esne
 4 arrautza-gorringo
 120 g azukre
 1 tsp gatz
 30 g arto-irin fin
 50 g karamelu (aprobetxamendu-produktua)
Hostorea eta dekorazioa egiteko:
 1 Hostore-xafla gurinarekin (angeluzuzena)
 Kaiku gurina
 100 g udare
 Albertxiko-marmelada
 Gatz larria
Yields4 Servings
Total Time45 mins
TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Prest al zaude denak aho zabalik utziko dituen postreaz gozatzeko? Adi elikagaiak aprobetxatzeko errezeta honekin: hostorea, udarea eta karamelua gatz ukitu batekin konbinatuko ditugu.

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Krema egiteko: Gurea esnea eltze batean berotuko dugu. Esnea berotzen den bitartean, arrautza gorringoak azukrearekin, gatzarekin eta arto irin finarekin nahastuko ditugu ontzi batean.

2

Esnea bero dagoenean, aurreko ontzira bota eta nahastu egingo dugu. Karamelua ere botako dugu; nahastu eta berriro berotuko dugu. Loditu egingo dugu, eragiteari utzi gabe. Eltze berean gordeko dugu.

3

Hostorea egiteko: aurrez gurinez egindako molde baten gainean jarriko dugu hostorea. Krema hostorearen gainean botako dugu, eta zatikatutako udareak ipiniko ditugu kremaren gainean.

4

200 ºC-tan laberatuko dugu 25 minutuz, albertxiko-marmelada pixka batekin igurtziko dugu eta gatz larri pixka bat hautseztatuko dugu gainetik.

Ingredients

OSAGAIAK:
Krema egiteko:
 600 ml Gurea Kaiku Km0 esne
 4 arrautza-gorringo
 120 g azukre
 1 tsp gatz
 30 g arto-irin fin
 50 g karamelu (aprobetxamendu-produktua)
Hostorea eta dekorazioa egiteko:
 1 Hostore-xafla gurinarekin (angeluzuzena)
 Kaiku gurina
 100 g udare
 Albertxiko-marmelada
 Gatz larria

Directions

1

Krema egiteko: Gurea esnea eltze batean berotuko dugu. Esnea berotzen den bitartean, arrautza gorringoak azukrearekin, gatzarekin eta arto irin finarekin nahastuko ditugu ontzi batean.

2

Esnea bero dagoenean, aurreko ontzira bota eta nahastu egingo dugu. Karamelua ere botako dugu; nahastu eta berriro berotuko dugu. Loditu egingo dugu, eragiteari utzi gabe. Eltze berean gordeko dugu.

3

Hostorea egiteko: aurrez gurinez egindako molde baten gainean jarriko dugu hostorea. Krema hostorearen gainean botako dugu, eta zatikatutako udareak ipiniko ditugu kremaren gainean.

4

200 ºC-tan laberatuko dugu 25 minutuz, albertxiko-marmelada pixka batekin igurtziko dugu eta gatz larri pixka bat hautseztatuko dugu gainetik.

Udare, karamelu eta gatz hostorea