Kaiku Km0tik 2021 zoriontsua opa nahi dizuegu!Eta ospatzeko, Gurea esnearekin prestatu dugun errezeta benetan berezia dakarzuegu, Urdaiazpiko iberikoko kroketak!
CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO
Bexamela prestatzeko: tipuleta kubotxotan zatituko dugu eta lapiko batean gurinarekin sueztituko dugu. Gorritzen denean, urdaiazpiko iberiko txikitua gehitu eta zenbait minutuz kozinatuko dugu.
Arto-irina gehitu eta gainerako osagaiekin batera txigortuko dugu. Gurea esne beroa pixkanaka-pixkanaka isuri eta irabiatuko dugu.
Nahasketa su ertainean lodituko dugu, etengabe nahastuz, eta gatza eta piperra botako ditugu. Erretilu batean 2 orduz hoztuko dugu gutxi gorabehera, film paperaz estalita, bexamelaren gainazala lehor ez dadin.
Arrautzeztatzeko eta kozinatzeko: behin hotz dagoenean, kroketak bi koilarekin eratuko ditugu eta irinaz, arrautza irabiatuz eta ogi birrinduz arrautzeztatuko ditugu. Lapiko batean oliba-olio leunarekin frijituko ditugu gorritu arte eta paper xurgatzailea duen erretilu batean geroko gordeko ditugu.
Ingredients
Directions
Bexamela prestatzeko: tipuleta kubotxotan zatituko dugu eta lapiko batean gurinarekin sueztituko dugu. Gorritzen denean, urdaiazpiko iberiko txikitua gehitu eta zenbait minutuz kozinatuko dugu.
Arto-irina gehitu eta gainerako osagaiekin batera txigortuko dugu. Gurea esne beroa pixkanaka-pixkanaka isuri eta irabiatuko dugu.
Nahasketa su ertainean lodituko dugu, etengabe nahastuz, eta gatza eta piperra botako ditugu. Erretilu batean 2 orduz hoztuko dugu gutxi gorabehera, film paperaz estalita, bexamelaren gainazala lehor ez dadin.
Arrautzeztatzeko eta kozinatzeko: behin hotz dagoenean, kroketak bi koilarekin eratuko ditugu eta irinaz, arrautza irabiatuz eta ogi birrinduz arrautzeztatuko ditugu. Lapiko batean oliba-olio leunarekin frijituko ditugu gorritu arte eta paper xurgatzailea duen erretilu batean geroko gordeko ditugu.