fbpx
OSAGAIAK
Bexamela prestatzeko:
 ½ tipuleta
 50 g Kaiku gurin
 120 g urdaiazpiko iberiko
 50 g arto-irin
 500 ml Kaiku Km0 Gurea esne
 Gatza
 Piper-beltz ehoa
Arrautzeztatzeko eta kozinatzeko:
 Arto-irina
 2 arrautza
 Ogi birrindua
 Oliba-olio leuna
Yields8 Servings
Total Time2 hrs 30 mins
TweetSave
Rating

Kaiku Km0tik 2021 zoriontsua opa nahi dizuegu!Eta ospatzeko, Gurea esnearekin prestatu dugun errezeta benetan berezia dakarzuegu, Urdaiazpiko iberikoko kroketak!

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Bexamela prestatzeko: tipuleta kubotxotan zatituko dugu eta lapiko batean gurinarekin sueztituko dugu. Gorritzen denean, urdaiazpiko iberiko txikitua gehitu eta zenbait minutuz kozinatuko dugu.

2

Arto-irina gehitu eta gainerako osagaiekin batera txigortuko dugu. Gurea esne beroa pixkanaka-pixkanaka isuri eta irabiatuko dugu.

3

Nahasketa su ertainean lodituko dugu, etengabe nahastuz, eta gatza eta piperra botako ditugu. Erretilu batean 2 orduz hoztuko dugu gutxi gorabehera, film paperaz estalita, bexamelaren gainazala lehor ez dadin.

4

Arrautzeztatzeko eta kozinatzeko: behin hotz dagoenean, kroketak bi koilarekin eratuko ditugu eta irinaz, arrautza irabiatuz eta ogi birrinduz arrautzeztatuko ditugu. Lapiko batean oliba-olio leunarekin frijituko ditugu gorritu arte eta paper xurgatzailea duen erretilu batean geroko gordeko ditugu.

Ingredients

OSAGAIAK
Bexamela prestatzeko:
 ½ tipuleta
 50 g Kaiku gurin
 120 g urdaiazpiko iberiko
 50 g arto-irin
 500 ml Kaiku Km0 Gurea esne
 Gatza
 Piper-beltz ehoa
Arrautzeztatzeko eta kozinatzeko:
 Arto-irina
 2 arrautza
 Ogi birrindua
 Oliba-olio leuna

Directions

1

Bexamela prestatzeko: tipuleta kubotxotan zatituko dugu eta lapiko batean gurinarekin sueztituko dugu. Gorritzen denean, urdaiazpiko iberiko txikitua gehitu eta zenbait minutuz kozinatuko dugu.

2

Arto-irina gehitu eta gainerako osagaiekin batera txigortuko dugu. Gurea esne beroa pixkanaka-pixkanaka isuri eta irabiatuko dugu.

3

Nahasketa su ertainean lodituko dugu, etengabe nahastuz, eta gatza eta piperra botako ditugu. Erretilu batean 2 orduz hoztuko dugu gutxi gorabehera, film paperaz estalita, bexamelaren gainazala lehor ez dadin.

4

Arrautzeztatzeko eta kozinatzeko: behin hotz dagoenean, kroketak bi koilarekin eratuko ditugu eta irinaz, arrautza irabiatuz eta ogi birrinduz arrautzeztatuko ditugu. Lapiko batean oliba-olio leunarekin frijituko ditugu gorritu arte eta paper xurgatzailea duen erretilu batean geroko gordeko ditugu.

Urdaiazpiko iberikoko kroketak