Berrogeialdian zehar txikienekin zer egin jakin ez? Sukaldaritza eskola guztientzat! Ez dago familia artea sukaldatzea baino gauza gozo eta dibertigarriagorik, eta haiek benetan gustuko dute! Ekin lanari, hona haurrekin prestatzeko 5 postre onenak!
Txokolatezko bizkotxoa!
Klasiko erraza eta azkarra, beharrezkoa berrogeialdian zehar. Nola prestatu?
Irakin arrautza azukrearekin harrotu arte. Gehitu jogurtak, oliba-olioa eta nahastu berriz testura homogeneoa lortu arte. Gehitu irina, kakaoa, legamia eta gatza bahetuak eta nahastu berriz mihi batekin lagunduta eta mugimendu borobilak egiten. Hemen txikiek lagundu zaituzkete nahasketarekin! Gurasoek erabiliko duzuen moldea koipeztatzen eta irineztatzen duzuen bitartean.
Bota masa eta labekatu 190 ºC-tan 40 bat minutuz. Behin labekatuta, moldetik atera eta apaindu azukre-hautsarekin. Gogoratu hoztu behar dela jan baino lehen!
Prestatu Banana opiltxo gozo-gozo hauek asteburuan gosaltzeko!
Modu erraz batean, gosari benetan gozo batekin guztiak aho bete utziko dituzu. Eta ez dago batek egindako errezeta baino gauza gozoagorik!
Birrindu irina jogurtekin, olioarekin, legamiarekin eta kanelarekin batera irabiagailu-edalontzi batean. Jarri olioa zartagin batean, berotu eta bota orea pixka bat katilu baten laguntzarekin. Sukaldatu alde bietatik. Txikienak usain gozo-gozo batekin esnatzeko errezeta! Prestatu oinarria eta utzi haurrak euren osagai gustukoekin apaintzen. Guk banana-xerrekin, ahabiekin, ezti pixka batekin eta birrindutako txokolate beltzarekin laguntzen ditugu. Eta gozatu!
Profiterolak txokolatearekin, arratsalde erdian behar duzun gozokia!
Zure seme-alabak zu laguntzeko gai izango dira prozesuaren zati honetan, mahuka erabiltzeko irrikatan egongo dira! Profiterolentzat: kazo batean, berotu esnea gurinarekin, gatzarekin eta azukrearekin batera irakin arte. Bota irin osoa eta nahastu mihi baten laguntzarekin orea paretetatik bereizi arte.
Sutik kendu eta utzi orea gozotzen 5 minutuz. Gehitu arrautzak banan-banan eta nahastu aldi bakoitzean ondo barneratu daitezen. Behin orea prest, minisukaldarien laguntza eskatzeko une da! Etxean mahuka ez baduzu, bat egin dezakezu izozteko poltsa bati zulo bat diozu, ziur primeran pasatuko dutela profiterolak egiten! Ondoren, kontuz, 190 ºC-tan labekatu 25 minutuz.
Txokolate estaldurarako, esne-gaina berotu eta sutik atera. Gehitu txokolatea eta gurina zatietan, eta nahastu horiek urtu arte. Behin profiterolak labekatuta, estalduran busti itzazu. Utziezu eskuak zikintzen!
Denak liluratzeko moduko irabiatua!
Errezeta honetarako, gehitu kafea helduentzat, eta txikientzat utzi txokolatea baino ez, ez dira geldirik egongo kafeina zurrupada bat hartzen badute!
Berotu esnea irakin arte eta jarri ezazu irabiatzeko edalontzi batean. Gehitu kafe disolbagarria, urtzeko txokolatea arinki moztua, azukrea eta kanela birrindua. Irabiatu testura homogeneoa lortu arte eta edalontzian botako dugu. Apaindu txokolate eta almendra birrinduekin.
Gehitu solairuak infinitura arte! Txokolatezko krepe tarta
Talde ona eratu dezagun! Gurasoek nahasketa egin bitartean, txikienek dorrea eraikiko dute
Irabiatzeko ontzi batean, bota esnea urtutako gurinarekin, arrautzekin, azukrearekin eta arto-irinarekin batera. Dena irabiatu nahasketa homogeneoa lortu arte.
Zartagin lau bat igurtzi oliba-olioarekin, berotu eta bota aurreko nahasketaren pixka bat. Zabaldu zartaginaren oinarri osoa estali arte eta sukaldatu alde bietatik. Errepikatu prozesua orearekin amaitu arte, (edo egin gehiago gorago heldu nahi baduzu!).
Tarta jartzeko erabiliko duzun ontzian, eraiki ezazu krepak bata bestearen gainean jarriz eta bakoitza kakao kremarekin estali, azkena izan ezik. Apaindu tarta txokolate birrinduarekin, hezurrik gabeko gerezi erdibituekin eta almendra birrindu batzuekin.
5 postre gozo-gozoen errezetak berrogeialdian zehar, edo nahi duzunean, presta ditzazun! Kontaiguzu iruzkinetan zelan joan den saioa sukaldean, emaitza ikusteko irrikatan gaude!