fbpx
OSAGAIAK:
Sorbeterako:
 4 gatzatu
 500 ml esne-gain izozki
Apaintzeko:
 2 arrautza-zuringo
 75 g azukre
 75 g intxaur
 20 g gurin
 3 koilarakada irin
 Kanela-hautsa
Yields10 Servings
Total Time30 mins
TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Postre krematsu eta suabeenetako bat: mamizko sorbetea! Goza ezazu!

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Sorbeterako: gatzatuak irabiatzeko ontzi batean jarri eta irabiagailu batekin irabiatuko ditugu.

2

Bol batean jarriko ditugu, esne-gain izozkia gehituko eta hagaxka batekin dena irabiatuko dugu. Gustukoen ditugun ontzietan botako dugu eta hotzean gordeko ditugu.

3

Apaintzeko: arrautza-zuringoak azukrearekin bat harrotuko ditugu. Beste ontzi batean, intxaurrak birrinduko ditugu eta irinarekin zein pomada puntuan dagoen gurinarekin nahastuko ditugu. Zuringoak gehituko ditugu mugimendu inguratzaileak eginez.

4

Orea zirkulu-forman zabalduko dugu labeko papera duen erretilu baten eta 170 ºC-tan laberatuko dugu 15 minutuz. Kanela-hautsa hautseztatuko dugu eta gainean erdibanatutako teilak jarriko ditugu.

Ingredients

OSAGAIAK:
Sorbeterako:
 4 gatzatu
 500 ml esne-gain izozki
Apaintzeko:
 2 arrautza-zuringo
 75 g azukre
 75 g intxaur
 20 g gurin
 3 koilarakada irin
 Kanela-hautsa

Directions

1

Sorbeterako: gatzatuak irabiatzeko ontzi batean jarri eta irabiagailu batekin irabiatuko ditugu.

2

Bol batean jarriko ditugu, esne-gain izozkia gehituko eta hagaxka batekin dena irabiatuko dugu. Gustukoen ditugun ontzietan botako dugu eta hotzean gordeko ditugu.

3

Apaintzeko: arrautza-zuringoak azukrearekin bat harrotuko ditugu. Beste ontzi batean, intxaurrak birrinduko ditugu eta irinarekin zein pomada puntuan dagoen gurinarekin nahastuko ditugu. Zuringoak gehituko ditugu mugimendu inguratzaileak eginez.

4

Orea zirkulu-forman zabalduko dugu labeko papera duen erretilu baten eta 170 ºC-tan laberatuko dugu 15 minutuz. Kanela-hautsa hautseztatuko dugu eta gainean erdibanatutako teilak jarriko ditugu.

Gatzatuzko sorbetea