fbpx

 

Kuia oinarrirako:
 450 g kuia
 15 g intxaur
 3 arrautza
 100 ml oliba olio virgen extra
 240 g irin
 1 koilarakada hauts legamia
 80 g azukre beltz
 Gatza
 Kanela
 Jengibre hautsa
Apaintzeko:
 100 g gurin
 200 ml azukre glacé
 Kanela
 Intxaurrak
Yields4 Servings
Total Time1 hr 15 mins

 

TweetSave
RatingDifficultyBeginner

Gaur sorgin gaua izan zen.. Ziur plan ona izan zenuela!Baina azkenean "kalabazak" eman badizkizute, animatu postre hau prestatzera. Guri ikaragarri geratu zaigu!

 

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

 

1

Kuia oinarria prestatzeko: Kuia ur lapiko batean egosten dugu 30 minutuz gutxi gorabehera, iragazi egiten dugu eta intxaurrekin batera txikitu. Nahasketa ontzi batean jartzen dugu eta arrautzekin, jogurta eta olioarekin nahastu.

2

Aurreko ontziaren gainean, irina bahetzen dugu eta legamia eta azukrea gehitu. Ondoren, gatza, kanela eta jengibrea, eta irabiatzen dugu. Masa hau erretilu batean jartzen dugu labe paperarekin eta 180 gradutan 30 minutuz laberatzen dugu, gutxi gorabehera. Geroko gordeko dugu.

3

Apainketa prestatzeko: Gurina giro tenperaturan azukre glacé eta krema-gaztarekin nahastuko dugu krema homogeneo bat lortu arte. Kuia bizkotxoa desmoldekatzen dugu eta goi aldea krema-gaztaz estaliko dugu.

4

Zatituko dugu eta kanela zein intxaurrekin apaindu.

Ingredients

Kuia oinarrirako:
 450 g kuia
 15 g intxaur
 3 arrautza
 100 ml oliba olio virgen extra
 240 g irin
 1 koilarakada hauts legamia
 80 g azukre beltz
 Gatza
 Kanela
 Jengibre hautsa
Apaintzeko:
 100 g gurin
 200 ml azukre glacé
 Kanela
 Intxaurrak

Directions

1

Kuia oinarria prestatzeko: Kuia ur lapiko batean egosten dugu 30 minutuz gutxi gorabehera, iragazi egiten dugu eta intxaurrekin batera txikitu. Nahasketa ontzi batean jartzen dugu eta arrautzekin, jogurta eta olioarekin nahastu.

2

Aurreko ontziaren gainean, irina bahetzen dugu eta legamia eta azukrea gehitu. Ondoren, gatza, kanela eta jengibrea, eta irabiatzen dugu. Masa hau erretilu batean jartzen dugu labe paperarekin eta 180 gradutan 30 minutuz laberatzen dugu, gutxi gorabehera. Geroko gordeko dugu.

3

Apainketa prestatzeko: Gurina giro tenperaturan azukre glacé eta krema-gaztarekin nahastuko dugu krema homogeneo bat lortu arte. Kuia bizkotxoa desmoldekatzen dugu eta goi aldea krema-gaztaz estaliko dugu.

4

Zatituko dugu eta kanela zein intxaurrekin apaindu.

Kuia eta intxaur ogitartekoak gazta kremarekin