fbpx
OSAGAIAK:
Perretxikoak prestatzeko:
 150 g belarri landu
 150 g onddo
 20 g Kaiku gurin
 Gatza
 80 ml modenako ozpin baltsamiko
Jogurt saltsa egiteko:
 1 Gurea Kaiku Km0 jogurt
 100 g krema-gazta
  Gatza
  Piper beltza
 Xarbot lehorra
Bolobanak prestatzeko:
 6 boloban ertain
 Masusta gorri marmelada
 6 masusta
 Tipulina
Yields6 Servings
Total Time30 mins
TweetSave
Rating

Gaur hasierako plater bat proposatzen dizugu, familia osoak gustuko izango duena. Perretxikozko bolobanak jogurt eta gazta saltsarekin!

CÓMO ELABORAR ESTA RECETA PASO A PASO

1

Perretxikoak prestatzeko: belarri landuak zatitu eta moztutako onddoekin batera gurin pixka batekin salteatuko ditugu gorritu arte. Behin gorrituak, gatza nahiera eta ozpin baltsamikoa gehituko ditugu. Urritu eta geroko gordeko dugu.

2

Jogurt eta gazta saltsa egiteko: bol batean jogurta eta krema-gazta, gatz pixka bat, piperbeltza eta xarbot lehorra nahastuko ditugu. Dena ondo nahastuko dugu testura homogeneoa lortu arte.

3

Bolobanak prestatzeko: saltsa bolobanen oinarrian banatuko dugu, gainean masusta gorri marmelada pixka bat jarriko dugu eta bere gainetik perretxikoen nahasketa.

4

Boloban bakoitzaren gainean masusta gorri bat jarri eta amaitzeko tipulina txikituarekin apainduko dugu.

Ingredients

OSAGAIAK:
Perretxikoak prestatzeko:
 150 g belarri landu
 150 g onddo
 20 g Kaiku gurin
 Gatza
 80 ml modenako ozpin baltsamiko
Jogurt saltsa egiteko:
 1 Gurea Kaiku Km0 jogurt
 100 g krema-gazta
  Gatza
  Piper beltza
 Xarbot lehorra
Bolobanak prestatzeko:
 6 boloban ertain
 Masusta gorri marmelada
 6 masusta
 Tipulina

Directions

1

Perretxikoak prestatzeko: belarri landuak zatitu eta moztutako onddoekin batera gurin pixka batekin salteatuko ditugu gorritu arte. Behin gorrituak, gatza nahiera eta ozpin baltsamikoa gehituko ditugu. Urritu eta geroko gordeko dugu.

2

Jogurt eta gazta saltsa egiteko: bol batean jogurta eta krema-gazta, gatz pixka bat, piperbeltza eta xarbot lehorra nahastuko ditugu. Dena ondo nahastuko dugu testura homogeneoa lortu arte.

3

Bolobanak prestatzeko: saltsa bolobanen oinarrian banatuko dugu, gainean masusta gorri marmelada pixka bat jarriko dugu eta bere gainetik perretxikoen nahasketa.

4

Boloban bakoitzaren gainean masusta gorri bat jarri eta amaitzeko tipulina txikituarekin apainduko dugu.

Perretxikozko bolobanak jogurt eta gazta saltsarekin